Moldova și Germania vor relansa relațiile politice. Andrian Candu a discutat cu omologul său german Norbert Lammert

Embed:

Chişinăul trebuie să continue reformele chiar dacă, uneori, acestea sunt dure. Este mesajul pe care l-a primit şeful Legislativului, Andrian Candu, la Berlin, de la mai mulţi oficiali din Germania. Ei au apreciat eforturile depuse de autorităţile de la Chişinău privind  implementarea Acordului de Asociere.

Totodată, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu omologul său german, Norbert Lammert, şeful Legislativului a vorbit despre relansarea dialogului politic. Andrian Candu a dat asigurări că Moldova va continua procesul de integrare în Uniunea Europeană.

În acest context, oficialul german a declarat că pentru realizarea obiectivelor de pe agenda europeană este foarte importantă stabilitatea politică din țară. Totodată, Candu a mulțumit președintelui Bundestagului pentru sprijinul acordat în dezvoltarea economică durabilă și finanțarea diferitor proiecte de modernizare.

De asemenea, președintele Parlamentului a avut o întâlnire cu diaspora de la Berlin, iar discuţiile au vizat agenda de reforme și revizuirea legislației electorale pentru asigurarea accesului tuturor cetățenilor moldoveni la vot.

Lasă un comentariu