Moldova sub NĂMEŢI! Ninsoarea a paralizat traficul din Capitală şi din ţară

Embed:

Natura s-a dezlănţuit şi a creat, astăzi, haos în toată ţara. Aproape 150 de drumuri locale şi peste 30 de porţiuni de pe şoselele naţionale au devenit impracticabile, din cauza troienelor şi a copacilor doborâţi. Iar zeci de oameni s-au pomenit blocaţi în drum, fără apă sau alimente.

Peste cinci mii de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a le acorda ajutor şoferilor împotmoliţi. În ultimele 24 de ore, cel puţin 166 de maşini au derapat şi a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi salvatorilor pentru a le tracta.

Salvatorii din raionul Cahul nu au avut odihnă toată noaptea. Ei au intervenit pentru a tracta zeci de maşini blocate în nămeţi sau distruse de copacii doborâţi. 

Mai multe vehicule au rămas blocate şi pe şoseaua Chişinău - Străşeni.

Şi mai mult ghinion au avut pasagerii unui autobuz, care a pornit aseară spre Constanţa. Ei au stat blocați în nămeți mai bine de 16 ore. 

Tot din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, un microbuz cu 18 persoane la bord, majoritatea elevi, s-a răsturnat, dimineaţa, în preajma satului Olișcani, din raionul Şoldăneşti. Din fericire, toţi pasagerii au scăpat cu răni uşoare. Potrivit poliţiei, microbuzul se îndrepta din Edineţ spre mănăstirea Saharna. 

Drumarii lucrează de aseară fără încetare pentru a deszăpezi drumurile din ţară, totuşi până la ora 16:00 mai multe porţiuni au fost impracticabile. Acum zăpada se topeşte, iar în locul troienelor apar bâltoace uriaşe. Şoferii care nu au maşinile echipate cu pneuri de iarnă sunt îndemnaţi să nu iasă pe traseu, deoarece vor avea loc îngheţuri.

În total, peste patru mii de drumari au lucrat pentru a debloca drumurile din ţară.

"Cel mai dificil este pe transonul Bălţi - Chişinău, Chişinău - Gura Bâcului unde se lucreză şi acolo avem unităţi de transport care stau mai mult de opt ore în aşteptare. Mai este închis tronsonul Slobozia Mare - Vulcăneşti şi Ciumai - Burlăceni", a spus şeful adjunct al Administraţiei Drumurilor, Ion Drucec.

Între timp, din cauza condițiilor meteorologice extreme peste 400 de familii au rămas fără gaz, însă până la ora 17:00 majoriatatea consumatorilor afectați de deteriorarea conductelor au fost reconectați la rețea. În zonele afectate de intemperie mai rămân neconectate cca 98 de gospodării, dintre care 71 în municipiul Chișinău, 11 în raionul Cahul și 5 în UTA Găgăuzia.

Responsabilii de la "Moldova Gaz" dau asigurări că vor continua lucrările de înlăturare a defecțiunilor, astfel încât toți consumatorii să fie reconectați la rețeaua de distribuție a gazelor naturale în cel mai scurt timp.

Tot din cauza ninsorilor, accesul spre unele puncte de trecere a frontierei a fost restricţionat. La această oră, rămân blocate doar căile de acces către posturile vamale ”Săiți” și ”Rîbnița feroviar”.

Lasă un comentariu