Moldova vs Qatar, 1:1. "Tricolorii" au remizat cu naţionala Qatarului

Naționala Moldovei de fotbal a remizat cu selecționata Qatarului, scor 1 la 1, într-un meci amical, jucat pe terenul adversarei, la Doha. Partida a fost una închisă publicului. La meci au asistat doar rudele fotbaliștilor din Golf, dar și alți invitați de onoare.

"Tricolorii" au rezistat mai puțin de trei minute în fața gazdelor. Qatarul a deschis scorul prin uruguayanul naturalizat, Andres Sebastian Soria Quintana. Moldovenii au restabilit egalitatea în minutul 25, printr-um gol de poveste marcat de Andrei Cojocari.

"Am exersat această schemă la antrenamente. Antrenorul ne-a pus să o repetăm, timp de trei zile. În dimineaţa meciului, am analizat tactic această schemă. Fiecare a avut un rol. Cineva trebuia să blocheze un adversar, altcineva să mascheze adversarul. Maxim a centrat din corner şi mi-a pus pe tavă balonul, iar eu l-am trimis pe spaţiul porţii şi am făcut-o bine", a spus mijlocaşul, naţionala de fotbal, Andrei Cojocari.

Până la sfârșitul partidei, “tricolorii” au fost mai aproape de victorie, dar Alexandru Dedov, Maxim Antoniuc și Artiom Zabun au irosit, pe rând, câte o mare ocazie. Astfel, meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Naţionala noastră a început anul cu o remiză, iar selecționerul Igor Dobrovolschi a rămas mulțumit de rezultat.

"Băieţii au dat dovadă de voinţă şi caracter. Au alergat şi au muncit până la urmă. În repriza secundă, poate nu ne-a ieşit câte ceva, însă, în general, sunt mulţumit. Am avut mulţi jucători noi. Au avut emoţii, asta chiar dacă la antrenamente se simţeau parcă altfel. Atunci când porţi tricoul naţionalei pentru prima dată nu ai cum să nu fii copleşit de emoţii", a conchis selecţionerul naţionalei de fotbal, Igor Dobrovolschi.

Pentru echipa națională urmează trei partide, care vor avea loc în primăvară. Pe 20 martie, "tricolorii" vor întâlni San Marino într-un meci amical, iar patru zile mai târziu vor juca, la Viena, cu Austria în preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Un alt meci amical, cu Turcia, este programat pentru data de 27 martie.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu