Moldovenii, mai fericiţi ca ucrainenii și românii. Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Fericirii

Embed:

Suntem mai fericiţi decât vecinii. Potrivit unui raport internaţional care a calculat nivelul fericirii populaţiei de pe glob, Moldova a fost clasată pe locul 55, mai sus decât Ucraina şi România. În total, în clasament au fost incluse 155 de ţări, iar cei mai fericiţi au fost desemnaţi norvegienii.

Raportul a fost realizat de experţii de la Universitatea din Columbia, sub egida Naţiunilor Unite, și a fost publicat astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii. Iată şi alte detalii curioase la acest subiect. 

După norvegieni, cei mai fericiţi se declară cetăţenii Danemarcei și Islandei. Ei se bucură de susținere din partea statului și sunt siguri că, în caz de nevoie, vor primi ajutor. La polul opus al clasamentului se regăsesc trei ţări africane.

În Tanzania, Burundi și Republica Centrafricană, din cauza sărăciei, oamenii nu au acces la serviciile de sănătate și nu se bucură de suport din partea statului. În top, Moldova s-a plasat între Letonia și Coreea de Sud. Ce îi face fericiţi pe concetăţenii noştri, am încercat să aflăm chiar de la ei.

Potrivit World Happiness Report, ţara noastră stă cel mai bine la capitolele suport social, Produs Intern Brut, sănătate și speranță de viață. În schimb, acelaşi top arată că moldovenii nu se bucură de prea multă libertate personală și nu sunt foarte generoși. 

 

Lasă un comentariu