Mormane de gunoi în Capitală. Tomberoanele sunt pline până la refuz

Embed:

Chişinăul se sufocă în gunoi. După ce timp de trei zile, muncitorii nu au putut evacua deșeurile la Bubuieci din cauza protestelor localnicilor, astăzi sătenii au ajuns la un numitor comun cu responsabilii din domeniu. Directorul Întreprinderii Municipale Autosalubritate, Tudor Manev spune că o parte din gunoi a început deja să fie evacuată, iar mâine instituția a anunțat zi lucrătoare pentru a curăța Capitala.

Capitala s-a umplut în câteva zile cu mormane de gunoi. Oamenii spun că nu mai pot suporta nici mirosul, nici priveliştea.

Ieri seara, locuitorii din Bubuieci și reprezentanții administrației au avut o întrevedere cu responsabilii de la primăria Chişinău, în cadrul căreia au ajuns la un numitor comun. Primăria are la dispoziție 45 de zile pentru a ajunge la un consens cu oamenii din Țânțăreni, raionul Anenii Noi, pentru a redeschide groapa de gunoi.

Totodată, deșeurile depozitate până acum lângă Bubuieci vor fi conservate. 

Zeci de locuitori ai comunei Bubuieci au blocat acum câteva zile accesul camioanelor regiei Autosalubritate spre groapa de gunoi din apropierea localităţii. Oamenii spun că nu mai pot suporta mirosul urât, iar deșeurile depozitate în apropierea caselor le pun viața în pericol

Lasă un comentariu