Moţiunea a picat. Corina Fusu îşi păstrează fotoliul de ministru

Embed:

Corina Fusu îşi păstrează fotoliul de ministru al Educaţiei. Moţiunea simplă înaintată de socialişti împotriva ministrului a picat fiind susţinută de doar 26 de deputaţi. 

Socialiştii sunt nemulţumiţi că Fusu nu a prezentat explicaţii cu privire la trucarea licitaţiilor în şcoli şi grădiniţe.

"Eu nu o atac, spuneţi doamnei să se ţină în mâini. Un pahar de apă vă rog doamnei", a spus deputatul fracţiunii PSRM, Radu Mudreac.

Socialiștii consideră că ministrul, prin acțiunile și deciziile sale, distruge sistemul educațional. Ei s-au referit inclusiv la închiderea grădiniţelor pe timp de vară.

"Facem un orar glisant, nu mai închidem grădiniţele iarna aşa cum fac unii primari. Se vor duce pe două săptămâni, pe trei săptămâni. Aşa cum vor discuta şi se vor înţelege cu părinţii", a afirmat ministrul Educaţiei, Corina Fusu.

"Eu nu am auzit răspuns la întrebare, că am început cu 42 de zile cu copii din grădiniţe şi am ajuns la studenţi", a precizat deputatul fracţiunii PSRM, Radu Mudreac.

"În învăţământ, într-adevăr, chiar dacă punem multe întrebări, este o catastrofă. În ultimii opt ani au fost reorganizate şi închise peste 370 de şcoli", a afirmat deputatul PCRM, Elena Bodnarenco.

"O să-i hrănim cu banane şi portocale când o să devenim un stat mai bogat. Copii care pleacă în străinătate la diverse universităţi şi trec concursurile acolo învaţă foarte bine, sunt copii eminenţi", a comentat ministrul Educaţiei, Corina Fusu.

Până în prezent, socialiștii au înaintat 12 moțiuni împotriva miniștrilor. Toate inițiativele au picat.

 

Lasă un comentariu