O nouă competiţie. Naționala Moldovei şi-a aflat adversarele din Liga Naţiunilor la fotbal

Embed:

Moldova şi-a aflat astăzi adversarele din Liga Naţiunilor la fotbal, noua competiţie lansată de UEFA care va înlocui meciurile amicale şi care va oferi şansa de a ajunge la Campionatul European din 2020. Naţionala noastră va juca în grupa a doua, alături de Belarus, Luxemburg şi San Marino.

Toate meciurile Moldovei din această competiţie vor fi transmise de Canal 3. Aventura naţionalei noastre în Liga Naţiunilor începe pe data de 8 septembrie, în deplasare, contra Luxemburgului.

Tragerea la sorți pentru grupele Ligii Națiunilor a avut loc astăzi în oraşul Lausanne din Elveţia. Moldova a făcut parte din ultimul eşalon valoric, Seria D şi a ajuns în grupa a doua, alături de Belarus, Luxemburg şi San Marino. Selecţionerul Alexandru Spiridon va avea ca obiectiv câştigarea grupei.

"După cum am spus şi până la tragerea la sorţi, ne vom pune scopul să ocupăm locul întâi. Sunt acum ferm convins că toate echipele acestei grupe sunt de acelaşi nivel. De ce să nu jucăm nu doar la egal, dar şi să avem superioritate cu belaruşii, cu Luxemburgul şi San Marino", a spus selecţionerul Moldovei, Alexandru Spiridon. 

Liga Națiunilor este o şansă uriaşă pentru Moldova de a ajunge la Campionatul European. Pentru a obţine această perfomanţă, naţionala noastră trebuie mai întâi să câştige grupa din care face parte.

În play-off-ul Ligii D vor ajunge învingătoarele celor patru grupe. Semifinalele se vor disputa într-o singură manşă, la fel ca şi finala. Câştigătoarea se califică la Euro 2020.

Lasă un comentariu