Ne duc faima ţării peste hotare. Mai mulţi tineri artişti din Moldova, celebri în România

Sunt tinere, talentate şi ne duc faima ţării peste hotare. Vorbim despre dansatoarea Ionela Ţăruş şi interpreta Iuliana Beregoi care, la doar 12 ani, au reuşit să se facă remarcate nu doar în Moldova, dar şi peste Prut. Ele au urcat pe o scenă alături de vedete consacrate din ţara vecină, cum ar fi Delia.

La doar 12 ani, Ionela Țăruș ne-a reprezentat ţara la o mulţime de competiții internaționale și spune că a pierdut numărul premiilor obţinute. Recent, tânăra dansatoare s-a întors de la București, unde a urcat pe o scenă cu interpreta Delia.

"Eu am jucat în rolul mini-Deliei. A fost o experiență de neuitat. Acolo au fost invitați și din Franța, America, Canada și eu m-am împrietenit foarte mult cu ei", a spus dansatoarea, Ionela Ţăruş.

Rezultatele costă, însă, scump. Ionela petrece câte cel puţin două ore pe zi în sala de dans.

"Acum copiii și maturii sunt prea pasionați de rețelele de socializare, dar cred că ar trebui să depună mai multă dorință și muncă", a menționat dansatoarea, Ionela Ţăruş.

Publicul din ţara vecină s-a lăsat cucerit și de talentul altei tinere moldovence - Iuliana Beregoi. Prima ei piesă lansată pe youtube a strâns 10 milioane de vizualizari, în doar două luni. Acum, Iuliana se pregătește să susțină primul său concert la București, pe 2 aprilie.

"Am început să cânt de la vârsta de 4 ani. Părinții m-au susținut până în ziua de astăzi și pentru asta le mulțumesc. Ca pentru primul meu concert, cred că o să iasă super tare pentru că o să fie și invitați speciali, vor fi multe surprize, Tot la concert o să lansez a doua mea piesă", a afirmat interpreta, Iuliana Beregoi.

Un alt tânăr moldovean care s-a făcut remarcat şi peste Prut este regizorul Roman Burlaca. În patru ani de activitate, el a turnat aproape 50 de videoclipuri muzicale și peste 10 spoturi publicitare. A ajuns, însă, celebru datorită colaborărilor sale cu formaţia Carla's Dreams.

"Anul trecut a fost unul foarte productiv pentru noi, am reușit să facem aproximativ 40 de videoclipuri timp de un an. Și am acumulat peste 300 de milioane de vizualizări pe youtube, unice, ceea ce e un record pentru noi, pentru Republica Moldova și pentru segmentul ăsta", a specificat regizorul, Roman Burlaca.

În ultimii ani, mai mulți tineri talentați din Moldova s-au lansat cu succes în România, printre care Nicoleta Nucă şi Irina Rimeş.

Lasă un comentariu