Nici DA, nici BA! PPDA are o poziţie neutră faţă de referendumul anti - Chirtoacă

Embed:

Referendumul de demitere a primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, îl lasă rece pe liderul Partidului DA, Andrei Năstase.

În timp ce PAS și PDM au anunțat că vor boicota plebiscitul, PPDA spune că va avea o poziție neutră referitor la acest subiect.

"Această agendă ne este străină. Cetățenii, locuitorii Chișinăului vor decide cu privire la participarea sau neparticiparea la referendum cu privire la modul în care vor vota: pro sau contra", a declarat liderul Partidului DA, Andrei Năstase.

Marţi, Partidul Democrat din Moldova a anunţat că va boicota referendumul privind demiterea primarului suspendat. Potrivit purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, această iniţiativă este una politică şi nu are nimic în comun cu problemele reale ale oraşului Chişinău. 

Anterior şi alte partide pro-europene au anunţat că vor boicota referendumul de demitere a lui Chirtoacă. Este vorba de PL, PAS, PNL şi Unitatea Naţională. Consiliul Municipal Chișinău a stabilit că plebiscitul va fi organizat în data de 19 noiembrie.

Asta după ce socialiștii au colectat peste 70 de mii de semnături pentru organizarea referendumului. Pentru ca primarul Capitalei să fie demis prin referendum este nevoie de  votul a peste 163 de mii de alegători.

Potrivit CEC, referendumul va costa bugetul aproape nouă milioane de lei.

Lasă un comentariu