Ninsorile abundente au blocat 13 mii de turişti în renumita staţiune Zermatt din Elveţia

Embed:

Ninsorile abundente au blocat 13 mii de turişti în renumita staţiune Zermatt din Elveţia. Pentru securitatea localnicilor şi a turiştilor, a fost sistată circulaţia trenurilor, a telecabinelor, iar accesul pe anumite drumuri a fost restricţionat. 

Zăpada a blocat toate drumurile și calea ferată care duce spre stațiunea Zermatt, o staţiune turistică extrem de populară în care zeci de mii de turiști ajung să-și petreacă vacanța în fiecare an. Ninsorile abundente au produs căderi uriașe de zăpadă.

Turiștii blocați în stațiune nu se pot bucura însă de ea, deoarece schiatul este interzis din cauza riscului crescut de avalanșe. Stațiunea Zermatt dispune în total de 13.400 de locuri de cazare şi are o populaţie de 5,5 mii de oameni.

În Italia o avalanşă a avariat o cabană din oraşul Sestriere. Din fericire, toţi oamenii fuseseră evacuaţi graţie sistemului de alertă local şi nimeni nu a fost rănit.

Clădirea a fost umplută la propriu cu zăpadă. Autorităţile italiene au emis de ieri o alertă privind riscul iminent de producere a avalanșelor. Agenţia regională de protecţie civilă din Italia a ridicat gradul de pericol la cel mai înalt nivel în regiunea Piemont. O altă avalanşă s-a produs în regiunea Valle d'Aosta, unde un drum a fost complet blocat.

Lasă un comentariu