Noi acuzaţii. Ilan Şor şi consilierii locali din Orhei pleacă din CALM

Embed:

Primarul Ilan Şor şi consilierii municipali din Orhei au anunţat că părăsesc Congresul Autorităților Locale din Moldova. Anunţul a fost făcut de Şor pe pagina sa de Facebook. Edilul şi-a motivat decizia prin faptul că organizaţia se transformă într-un partid politic, iar contribuţiile plătite pentru dezvoltarea CALM sunt cheltuite ilegal. Potrivit lui Şor, conducerea Congresului se ocupă cu demagogie şi populism ieftin.

Ilan Şor afirmă că, în fiecare an, Consiliul municipal Orhei plăteşte Congresului Autorităților Locale câte 10 mii de lei - o contribuție obligatorie. Primarul a scris pe facebook că aceşti bani, care sunt plătiţi de membrii CALM, nu sunt direcţionaţi pentru dezvoltarea organizației, ci pentru a asigura o viață confortabilă domnului Furdui și membrilor familiei sale, pe care el i-a plasat în structurile de conducere ale Congresului. Directorul organizaţiei, Viorel Furdui, nu a fost, astăzi, de găsit pentru a comenta acuzaţiile.

Anterior, primarii mai multor localități din țară s-au arătat nemulțumiți de activitatea Congresului. Într-un reportaj difuzat de postul TVC 21, aleşii au declarat că şefii organizaţiei ar ridica salarii lunare de până la 80 de mii de lei. Iar în numai primele cinci luni ale acestui an, directorul executiv al CALM ar fi primit 200 de mii de lei.

Mai mult, soția lui Viorel Furdui ar fi încasat, anul trecut, un salariu de 330 de mii de lei, în calitate de expert juridic. Asta în timp ce problemele oamenilor sunt ignorate de reprezentanţii organizaţiei. Congresul Autorităţilor Locale din Moldova a fost creat în 2010. Un an mai târziu, Viorel Furdui a fost numit în funcţia de director executiv al instituţiei.

Lasă un comentariu