Noii membri ai Cabinetului de miniştri au participat la prima şedinţă a Guvernului din acest an

Embed:

Noii membri ai Cabinetului de miniştri, care au fost învestiţi ieri în funcţie, au participat astăzi la prima şedinţă a Guvernului din acest an. Ei au dat asigurări că vor munci mult pentru binele ţării. Premierul Pavel Filip i-a încurajat şi le-a urat succes. 

Noii membri ai Cabinetului de miniştri au declarat că este prioritar să fie continuate reformele demarate de Guvernul Filip.

"Cu de dispoziţie aţi revenit din nou la Guvern? - Pozitive. - Aveţi emoţii înainte de prima şedinţă? - Nu! Important este să fie o echipă foarte bună, indiferent de ce funcţie ai, ministru, prim-ministru, ori viceministru", a afirmat vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

"Eu mi-am început cariera în ministerul de Justiţie şi stiu foarte bine această instituţie, nu cred că am emoţii. Săptămâna viitoare voi organiza un briefing pentru presă şi voi face public toate acţiunile care vor fi făcute, şi vă asigur că sunt lucruri foarte interesante", a spus ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase.

"Am mai participat la şedinţele de Guvern, în funcţia mea anterioară de viceministru. Şi desigur că fiecare şedinţă este importantă pentru ţară, pentru cetăţeni. - Aveţi emoţii înainte de şedinţă? - Pozitive", a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi.

Premierul Pavel Filip a reiterat faptul că executivul va sta departe de politică în 2018, chiar dacă acest an este unul electoral.

"Unica politică pe care trebuie să o facem noi aici de la Guvern este politica de bună guvernare. Aceasta aşteaptă oamenii de la noi", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

Prima şedinţă a Guvernului din acest an a început cu reguli noi. Miniştrii şi ceilalţi demnitari au fost nevoiţi să lase în hol telefoanele mobile pe care le-au recuperat după încheierea şedinţei.

"Nu ne deranjează deloc, e bine să nu ne sustragă. Dacă îl ai cu tine, tragi cu ochiul peste el", a zis şeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Noul ministru al Sănătăţii, Svetlana Cebotari, a mărturisit, după şedinţă, că a rămas încântată de atitudinea colegilor.

"M-am simţit bine, ca într-o formă de lucru, activitate. Ne-am atins rezultatele care au fost programate pentru această şedinţă de Guvern", a declarat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari.

Lasă un comentariu