Nu neagă şi nu confirmă. Declaraţiile lui "Pisateli" nu sunt probe în cazul lui Usatîi

Embed:

Renato Usatîi nu se teme de filmul care deconspiră relaţiile lui cu interlopul Ion Druţă, alias Pisateli, şi killerul Vitalie Proca, deoarece acesta nu poate fi folosit ca probă în dosarul în care Usatîi este învinuit că ar fi comandat omorul bancherului rus Gherman Gorbunțov.

Cel puţin asta susţin avocaţii primarului fugar al municipiului Bălţi, care nu au respins, însă, nicio acuzație formulată în documentarul jurnaliştilor de la portalul ZEPPELIN.MD.

Potrivit jurnaliştilor portalului zeppelin.md, primarul fugar Renato Usatîi avea legături strânse cu killerul Vitalie Proca şi interlopul Ion Druţă, alias Pisateli, cărora le-ar fi încredinţat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov.

Druţă ar fi obţinut pentru Proca acte false cu care killerul a ajuns în Marea Britanie. Interlopul a confirmat faptul că a aflat adresa din Londra a bancherului rus de la Renato Usatîi.

Opt luni mai târziu, în noiembrie 2012, același Vitalie Proca a comis o altă tentativă de omor, similară cu cea de la Londra, la București. De această dată, Ion Druţă nu i-a oferit, însă, un pașaport fals, aşa că asasinul a intrat în România cu identitatea sa.

Când anchetatorii britanici şi cei români au descoperit că cele două atacuri au fost comise de aceeași persoană, Renato Usatîi ar fi încercat să-l ascundă pe Proca. El a organizat plecarea lui la Moscova.

Pe 6 februarie 2013, Vitalie Proca a fost, însă, reținut într-o stație de metrou din capitala Rusiei. În documentar se menţionează că decizia de a-l încătuşa pe killer i-ar fi aparţinut chiar lui Renato Usatîi.

Când, însă, avocații lui Gherman Gorbunțov au ieșit la contact cu Proca, pentru a obţine de la el declarații, Usatîi s-ar fi speriat că acesta l-ar putea turna şi a organizat extrădarea lui Proca în România. 

Într-o conferinţă de presă, avocaţii lui Usatîi nu au respins acuzațiile din film, dar, în același timp, au negat afirmațiile interlopului Ion Druţă.

"Le calificăm ca nişte aberaţii, care nu au suport. Acum aceste declaraţii poartă caracter formal şi nu sunt prezentate ca probe, a spus avocata Angela Istrate.

Renato Usatîi a fost anunţat în urmărire internațională încă acum un an, fiind învinuit că a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov. De asemenea, el este acuzat că ar fi influenţat depozițiile presupusului killer Vitalie Proca. Usatîi se ascunde, în prezent, la Moscova.

Lasă un comentariu