Nu o vor pe Silvia Radu. Socialiştii au depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională

Embed:

Socialiștii au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind numirea Silviei Radu în funcția de primar general interimar al Capitalei. Aceștia au cerut magistraților să se expună asupra deciziei luate de către viceprimarul Nistor Grozavu, pe care ei, o califică drept una ilegală.

La rândul său, Silvia Radu a spus că se va expune la acest subiect în cadrul şedinţei de luni de la primărie. 

"Solicităm să interpreteze pe de o parte, pe de altă parte, să ne spună foarte clar absolut la toată lumea, dacă are dreptul primarul interimar să numească alt primar interimar. Noi considerăm că acest lucru este ilegal. Noi considerăm că ea este abuzivă și reiterez că Ghimpu s-a urcat pe cracul pe care și l-a tăiat singur", a spus consilierul municipal PSRM, Ion Ceban.

Anterior, și liberalii au declarat că vor depune o sesizare la Curtea Constituțională. Amintim că luni, Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost desemnați printr-o dispoziție a primarului interimar Nistor Grozavu, în funcția de viceprimari.

Ulterior, Grozavu a renunțat la interimat și a transmis această funcție Silviei Radu. Astfel, Silvia Radu a devenit primarul interimar al Capitalei, iar Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu, viceprimari. 

Lasă un comentariu