Nu pot ajunge la muncă. Locuitorii din Pelinia au rămas fără transport public

Embed:

Se duc la muncă în portbagaj. Locuitorii satului Pelinia, raionul Drochia se plâng că sunt nevoiţi să călătorească în condiţii inumane până la Bălţi, după ce administratorul rutei a refuzat să presteze aceste servicii. Unul dintre cele mai mari sate din nordul ţării a rămas fără linie interurbană, la fel ca alte localităţi din regiune, după ce autorităţile din Bălţi le-au interzis transportatorilor să traverseze oraşul.

Oamenii spun că cel mai dificil le este dimineața când sunt nevoiți să aștepte chiar și câte o oră în stații până când găsesc un șofer disponibil să-i ducă la muncă sau la şcoală.

Șoferii de maxi-taxi care prestează servicii de transport în zonă recunosc că în goană după un număr mai mare de pasageri încalcă regulile de transportare.

Unii locuitori ai satului consideră că de vină este primarul, care nu a întreprins nimic pentru a evita această situație.

Primarul dă asigurări că în scurt timp ruta va fi reluată.

"Noi nu stăm pe loc. Am căutat transportatori care ar dori să vină aici, ei sunt deja. Procedura a fost inițiată. Cât va dura până vor începe să activeze deja depinde de ei", a spus primarul satului Pelinia, Titus Sărăteanu.

Transportatorul care deservea ruta Bălți-Pelinia a anunțat acum o săptămână că îşi suspendă serviciile, deoarece numărul pasagerilor
s-a redus considerabil după ce autoritățile din Bălți au interzis accesul transportului interurban în oraș.

Lasă un comentariu