Nu renunţă la referendum. Socialiştii vor să-l demită pe primarul Dorin Chirtoacă

Embed:

Socialiştii nu renunţă la idee. Consilierii municipal ai PSRM şi-au anunţat din nou intenţia de a organiza un referendum pentru demiterea primarului Capitalei Dorin Chirtoacă.

Preşedintele fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal, Ion Ceban, a spus că printre motivele invocate pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă se numără neregulile financiare depistate de Curtea de Conturi, dar şi rapoartele de audit intern şi anchetele demarate de CNA pe numele funcţionarilor din primărie.

Aleşii îi impută primarului delapidarea banilor publici şi numirea în funcţii a angajaţilor fără organizarea unui concurs. Potrivit lui Ion Ceban, cel târziu până la Paşte, PSRM va cere înregistrarea grupului de iniţiativă care ar urma să colecteze semnăturile a cel puţin 68 de mii de chişinăuieni pentru iniţierea referendumului.

Socialiştii îşi vor încerca norocul şi în CMC. Ei speră să obţină de data acestă 34 de voturi pentru a organiza plebiscitul. Asta după ce anul trecut iniţiativa a eşuat din lipsa a două voturi pro, iar înregistrarea grupului de iniţiativă a fost respinsă de CSJ. Iniţiativa l-a lăsat rece pe Dorin Chirtoacă.

"În acest an, repet Dorin Chirtoacă va pleca şi Chişinăul va putea să-şi aleagă noul primar. Primim sute, mii de scrisori, faceţi ceva în acest sens. Oraşul se sufocă de ignoranţă, de iresponsabilitate, de corupţie şi cumătrism creat de acest partid", a afirmat preşedintele fracţiunii PSRM a Consiliului Municipal Chişinău, Ion Ceban.

Dorin Chirtoacă a declarat că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.El a precizat că în perioada mandatui a reuşit să ducă la bun sfârşit proiecte importate pentru oraş, iar socialiştii au încercat, prin diverse metode, să zădărnicească modernizarea municipiului.  

"Nimic nou sub soare. Nu cred că mai miră pe cineva aceste idei lipsite de substanţă al socialiştilor. Şi se lipesc, exact cum se lipeşte nuca de perete. Nu este nici măcar amuzant, este pur şi simplu plictisitor şi lipsit de orice atracţie din partea propirului electorat din stânga socialistă. Încearcă să-şi acopere propria goliciune, propria incompetenţă", a spus primarul, Dorin Chirtoacă.

Potrivit Codului Electoral, un primar poate fi demis dacă nu-și exercită în mod adecvat atribuțiile sau nu respectă interesele comunității. Plebiscitul poate fi inițiat de două treimi din numărul consilierilor sau de 10 la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot. 

 

Lasă un comentariu