Nu şi-au uitat eroii. Monument dedicat eroilor ucişi în războiul de la Nistru

Embed:

Un monument dedicat eroilor Serghei Andreev şi Ovidiu Şeremet, căzuţi în războiul de la Nistru, a fost inaugurat, astăzi, în satul lor de baştină, Cioara, din raionul Hînceşti. Cei doi ostaşi, care au luptat pentru independenţa ţării noastre, au fost comemoraţi în cadrul unei ceremonii festive, la care au participat şi rudele lor.

Valentina Andreev, mama eroului Serghei Andreev, îşi aminte cu durere chinurile prin care a trecut fiul ei, căzut pe câmpul de luptă la doar 21 de ani.

"Aud paşi pe sală, dar eu paşii soţului îi cunosc, aşa mergea şi Serghei, apăsat. Când dau eu să ies din camera şi Vitea să intre şi spune, nu te sili că Serghei nu mai este", a zis mama eroului Serghei Andreev, Valentina Andreev.

Şi-a dat viaţa pentru patrie şi Ovidiu Şeremet. Eroul a lăsat în urma sa o soţie îndurerată. Femeia spune că, în acest an, cuplul ar fi sărbătorit nunta de aur.

"A dispărut la 27 iunie, mă gândeam că s-ar fi putut întâmpla ceva groaznic, dar nu vroiam să cred. Am suportat cu mare greu, dar totdeauna până astăzi încă se simte în familie", a spus soţia eroului Ovidiu Şeremet, Eugenia Şeremet.

La inaugurarea monumentului au participat şi camarazii celor doi ostaşi.

"Sergiu Andreev, el săracu după cum ţin minte şi îmi povestesc camarazii, când el a venit din luptă şi a ieşit cu organele în mână, a ieşit la poziţie şi băieţii deja l-au dus la spital", a afirmat ofiţerul în rezervă, Valeriu Bujor.

"Sunt eroi adevăraţi ai neamului Sergiu Andreev avea o vârstă de 21 de ani, a devenit primul cavaler a ordinului Republicii la 21 de ani, post-mortem", a declarat şeful Asociaţiei "Credinţă Patriei", Ghenadie Cosovan.

"Au rămas în memorie ca eroi adevăraţi, ca persoane cu un simţ al responsabilităţii şi un devotament faţă de patrie, faţă de tot ceea ce au fost", a afirmat directorul gimnaziului "Serghei Andreev" din Cioara, Galina Gherela.

Acum 13 ani, gimnaziul din satul Cioara a fost redenumit şi poartă până astăzi numele lui Serghei Andreev, iar strada centrală din localitate urmează să fie numită în cinstea lui Ovidiu Şeremet. Pe doi martie, s-au împlinit 25 de ani de la războiul de la Nistru, în care şi-au pierdut viaţa zeci de militari şi voluntari.

Lasă un comentariu