Nuntă după gratii la Rezina. Un deţinut condamnat pe viaţă s-a căsătorit în penitenciar

Embed:

Un deţinut condamnat pe viaţă pentru omor s-a căsătorit cu aleasa inimii sale după gratii. Cununia a fost oficiată, astăzi, în penitenciarul numărul 17 din Rezina de un preot. Alături de miri au fost rudele, angajaţii închisorii şi un alt deţinut, pe post de vornicel.

După cununie a urmat înregistrarea civilă a căsătoriei, care a fost făcută de un reprezentant al Stării Civile din Rezina.

Povestea de dragoste a Irinei şi a lui Sergiu a început încă acum opt ani, în Rusia, unde bărbatul muncea. Femeia, care este ucraineancă, spune că s-a îndrăgostit de moldovean şi a promis să-i fie mereu alături. Chiar dacă, acum doi ani, Sergiu a fost condamnat pe viaţă pentru omor, Irina a decis să-şi ţină promisiunea.

"Soţul nu îmi va fi alături, dar eu sunt aici pentru că sunt pregătită să fiu mereu împreună cu el. De mulţi ani vroiam să ne cununăm şi iată ne-am decis", a spus soţia deţinutului Irina Cojocaru.

"Am început să ne iubim din prima vedere cum s-ar spune. Sunt foarte bucuros. pe urmă se duc mă doare inima dar ce să faci aşa e", a spus condamnatul pe viață Sergiu Cojocaru.

Cuplul are împreună un copil.

La nunta din puşcărie au participat şi rudele mirilor. Unchiul deţinutului le-a fost naş de cununie. 

"Sănătate principalul ea să aibă grijă de copil şi de dumnealui să nu mai uite să mai vină.  Îl ştiu de băiat foarte bun asta e", a zis unchiul deţinutului Ilie Cojocaru.

"Trebuia acasă acesta să fie, dar s-a întâmplat aşa ce să faci. Sunt bucuros şi de asta. Îmi era dor", a spus tatăl deţinutului, Mihail Cojocaru.

Vornicel de onoare a fost chiar colegul de celulă al condamnatului, cu care s-a cunoscut după gratii.

"Emoţiile au fost de parcă eu mă căsătoream, parcă eu simţeam aceeiaşi ca şi dânsul. L-am ajutat să se îmbrace, am luat chitara, am cântat oleacă, l-am făcut mai vesel", a zis deținutul Vladimir Gălușcă.

Potrivit reprezentanţilor Departamentului Instituţiei Penitenciare, căsătoriile îi responsabilizează pe deţinuţi. 

"Crearea familiei pentru el este oportunitate, o obligaţiune suplimentară , este o metodă de corejare a lui aflându-se în sistemul penitenciar şi de fapt îl obligă mult la mai multe pentru viitor", a afirmat directorul DIP, Aureliu Suhan.

În primele şase luni ale acestui an, au fost înregistrate 150 de căsătorii după gratii.

Lasă un comentariu