SUA: Marş violent. Un mort şi 19 răniţi în urma unui marş al naţionaliştilor

Embed:

O femeie a murit, iar alte 19 persoane au fost rănite, în oraşul Charlottesville din statul american Virginia, după ce un bărbat a intrat cu maşina în oamenii care participau la un marş organizat de adepţii supremaţiei albilor.

Incidentul a avut loc în timpul unor violenţe izbucnite între naţionalişti şi un grup de antifascişti. La numai câteva ore după incident, un elicopter care survola zona s-a prăbuşit în apropierea localităţii, iar doi poliţişti care se aflau în aeronavă şi-au pierdut viaţa. 

Autoturismul a intrat în mulţime, după care a dat înapoi cu viteză, rănind astfel aproape 20 de persoane şi omorând o femeie, în vârstă de 32 de ani. Şoferul a fugit, dar a fost reţinut, în scurt timp, de poliţie.  

El s-a dovedit a fi James Alex Fields junior, un tânăr de numai 20 de ani. Deocamdată, nu se cunoaşte dacă acesta făcea parte din vreuna dintre cele două tabere. El este acum cercetat penal pentru tentativă de omor şi vătămare intenționată. Mama tânărului este şocată de gestul fiului său.

Îngrozit de cele întâmplate s-a arătat şi preşedintele american Donald Trump, care a condamnat manifestaţia.

Atacul a fost comis în timpul unui miting care a adunat cel mai mare număr de adepţi ai extremei drepte din ultimii 10 ani. Manifestanţii au venit cu scuturi, căşti şi steaguri pe care era imprimată svastica, pentru a protesta faţă de demontarea monumentului generalului Robert Lee, care a pledat pentru sclavie. În acelaşi timp, antifasciştii au organizat o contramanifestaţie, iar în rezultat au avut loc violenţe.

La scurt timp după incident, un elicopter al poliţiei, care survola zona, s-a prăbuşit în apropierea locului unde s-au produs altercaţiile, iar cei doi poliţişti aflaţi la bord au murit. Cauza producerii tragediei aviatice nu se cunoaşte, deocamdată. Anchetatorii locali urmează să stabilească dacă incidentul are vreo legătură cu protestele.

Lasă un comentariu