O moldoveancă confecţionează perne umplute cu coji de hrişcă

Hrişca este bună nu doar în alimentaţie. Mai nou, cojile cerealelor sunt folosite la confecţionarea pernelor.
Acestea sunt destinate persoanelor care au probleme cu insomnia, sunt alergici sau suferă de astm.

Afacerea a fost pusă pe roate de o tânără antreprenoare din raionul Soroca. Ea este convinsă că produsele sale nu doar asigură confort, ci și sunt benefice pentru sănătate.

Lidia Scripnic și-a lansat afacerea acum o lună. Ideia i-a venit după ce a fost în vizită la o prietenă, care și-a cumpărat din România o pernă din coji de hrişcă. Așa că s-a gândit că un astfel de produs se va bucura de succes și la noi în țară.

"Mi-a părut interesantă ideea, am început să caut mai multă informaţie pe internet şi am observat că noi în ţară nu este răspândit", a declarat Lidia Scripnic.

Pentru că este la început de cale, cojile le cumpără de la o fabrică care prelucrează cerealele. Întâi le curăță de murdărie, după care umple cu ele o husă din bumbac. Fețele de pernă sunt confecţionate tot în atelierul lor.

"Hai să facem cu această stofă, dar un alt model. Să fie cusutura altfel, iată aşa vertical. O să reuşim, ne încadrăm azi?- Facem", a spus antreprenoarea Lidia Scripnic. 

"Produsul dat este benefic deoarece nu provoacă alergii, nu reţine particule de praf, acariene cum o fac celelalte perne. Datorită formei pe care o au permit ca aerul să poată trece liber ceea ce nu creează pe timp de noapte o supraîncălzire a corpului", a spus Lidia Scripnic. 

Antreprenoarea este la etapa de testare şi a altor produse benefice pentru persoanele care stau mult în faţa calculatorului dar şi şoferii care petrec mai mult timp la volan.

"Datorită formei pe care o are are efectul unui micromasaj si relaxează muschii din zona bazinului. Iată şi un covoraş de joacă pentru copiii mici. Nu permite ca copilul să se supraîncălzească stând în poziţia culcată", a spus Lidia Scripnic. 

O pernă cântăreşte între două şi trei kilograme, iar preţurile variază între 200 şi 400 de lei.

Lasă un comentariu