O regizoare din România a câştigat Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Embed:

Pelicula Touch Me Not a regizoarei din România Adina Pintilie a câștigat ieri seară Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Lungmetrajul, care a primit premiul pentru cel mai bun film, pune sub semnul întrebării ideile preconcepute despre intimitate, ca aspect fundamental al existenței umane.

Regizoarea Adina Pintilie s-a ales pentru acelaşi film şi cu premiul pentru cel mai bun debut.

"Depinde foarte mult ce sentimente le va provoca acest film tuturor. Este mai mult o oglindă pe care o oferim spectatorului, în care el își poate contempla posibilitățile", a spus regizoarea Adina Pintilie.

Acesta este cel de-al doilea premiu Ursul de Aur obţinut de un lungmetraj regizat de un cineast român, după cel primit de Călin Peter Netzer pentru Poziţia copilului, în 2013. În total 24 de filme, dintre care 19 în competiţie pentru urşii Berlinalei, au format selecţia oficială a evenimentului.

Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor a fost adjudecat de Wes Anderson, pentru The Isle of Dogs, iar Marele Premiu al juriului a fost luat de Malgorzata Szumowska pentru pelicula Twartz.

Lasă un comentariu