O sută de femei din raionul Ialoveni au fost premiate. Membrele PDM au primit diplome pentru activitatea lor

Embed:

O sută de femei din raionul Ialoveni, membre ale Partidului Democrat, care muncesc în calitate de profesori, medici sau în administraţia publică locală, au primit astăzi diplome pentru activitatea lor. Doamnele au fost selectate în baza succeselor înregistrate în activitatea lor. 

Alexandra Borta este profesoară la Liceul Teoretic Olimp din satul Costești, raionul Ialoveni. 30 de ani de activitate au jutat-o să devină o femeie puternică.

"Lucrez cu femeile de 30 de ani. Întotdeauna, femeile au fost receptive, au acceptat schimbarea și au fost flexibile la schimbare. Procesul educațional este nu atât de simplu, este un proiect foarte greu să lucrezi cu copiii, cu părinții", a spus profesoara Alexandra Borta.

Diplome au primit femei din diferite domenii. Iar primarul satului Costești, Natalia Petrea, a fost desemnată Femeia Democrată a anului 2017.

"Sunt onorată de această titulatură pe care mi-au oferit-o colegii, de Femeia Democrată a anului 2018 și, de fapt, aceasta este o mențiune care aparține tuturor femeilor democrate din raionul Ialoveni, care sunt foarte active", a afirmat primarul satului Costești, raionul Ialoveni, Natalia Petrea.

În ajunul Zilei Internaționale a Femeilor, premiantele au fost felicitate de de colegii de partid.

"Parcurgem împreună un drum deloc ușor. Un drum încununat cu multe evenimente, menite să provoace schimbarea pozitivă. Aceste evenimente necesită curaj, multă muncă, implicare, dedicație,lucruri pe care voi doamnele democrate le-ați oferit mereu și necondiționat", a spus preşedintele organizaţiei teritoriale PDM Ialoveni, Ghenadie Sajin.

A avut un mesaj şi ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

"Pașii concreți făcuți acuma, nu pot fi contestați de nimeni. Reformele pe care le-am inițiat în educație, legate de debirocratizarea muncii pedagogului, de cuantificarea orelor de muncă a pedagogilor în școli,  schimbările în curicula școlară, revenirea la acoperirea din buget a cursurilor de formare a pedagogilor", a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

La eveniment au participat 400 de femei democrate.

Lasă un comentariu