Obligată să plătească. Rusia va achita trei milioane de euro victimelor atacului din Beslan

Embed:

Rusia va trebui să plătească trei milioane de euro compensaţii morale, rudelor victimelor şi persoanelor care au fost rănite în atentatul terorist, produs în 2004, într-o şcoală din oraşul Beslan, Osetia de Nord. Decizia a fost luată, astăzi, de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În timpul atacului, 330 de persoane au fost ucise, dintre care 186 - copii.

CEDO a stabilit că autorităţile ruse nu au reușit să prevină luarea de ostatici în şcoala din Beslan și au folosit disproporționat forța în timpul asaltului. Curtea de la Strasbourg a fost sesizată de peste 400 de cetățeni ruși, printre care rude ale victimelor şi persoane care au fost ţinute ostatice.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că decizia este inacceptabilă şi că va fi contestată. Pe întâi septembrie 2004, peste 1.000 de oameni, printre care 700 de copii, au fost luaţi ostatici într-o şcoală din Beslan, unde au fost ţinuţi timp de două zile.

Atacul terorist a fost comis la comanda liderului militar cecen Shamil Basayev, care a murit în condiţii suspecte în 2006. 

Lasă un comentariu