Odată cu încălzirea vremii, apar primii paraziți ai roadei. Ce recomandări au specialiștii pentru fermieri

Embed:

Atenţie, agricultori! Odată cu încălzirea vremii, apar majoritatea bolilor şi a dăunătorilor. Astfel, specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor îndeamnă fermierii să aplice la timp tratamentele necesare, dacă nu vor ca roada lor să fie afectată. Producătorii agricoli spun, însă, că vor începe să trateze culturile abia la sfârşitul lunii.

Antreprenorul Igor Ivanov din localitatea Mălăieşti, raionul Orhei, gestionează mai multe livezi de cireş, piersic şi măr care se întind pe o suprafaţă de aproximativ o mie de hectare. Fermierul spune că, în fiecare primăvară, verifică starea pomilor săi. 

Agricultorul susţine că primele tratamente se fac împotriva ciupercilor, iar pentru asta utilizează fungicide pe bază de cupru. Igor Ivanov prognozează că acest an va fi unul prielnic pentru sectorul agricol.

Gospodarii de la sate îşi protejează, însă, culturile agricole prin alte metode. 

Specialiştii ANSA au realizat un studiu, iar, în baza rezultatelor obţinute, au lansat un ghid care conţine informaţii despre insectele şi bolile care pot afecta culturile agricole în această primăvară. Pronosticul costă 80 de lei.

Odată cu încălzirea vremii încep să se dezvolte păduchii, omizile şi sârmarii, nişte dăunători care atacă seminţele aflate în procesul de germinare.

Astfel, agronomii le recomandă agricultorilor să trateze seminţele înainte ca acestea să fie plantate, iar dacă deja s-au pomenit cu plantaţiile afectate să apeleze la specialişti. 

Lasă un comentariu