Olimpicii Moldovei. O elevă din Capitală a obţinut aurul la Olimpiada de Franceză

Embed:

Republica Moldova este ca o pepinieră în care sunt crescuţi genii, care, deseori însă, aleg calea străinătăţii. Este şi cazul mai multor olimpici, care în timp ce obţin medalii pentru ţara noastră, visează să-şi continue drumul în ţări europene.

Un exemplu este şi Camelia Saranciuc, o elevă a Liceului Teoretic "Ion Creangă" din Capitală. Tînăra a obținut în acest an medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Franceză şi speră că această victorie o va duce direct în sălile de studiu ale Universităţii Sorbona din Franţa. 

"Am susţinut deja examenul Daf c1, care este deja examenul maxim pe care-l pot susţine şi care sper eu că îmi va garanta un loc la studii în Franţa", a spus eleva Camelia Saranciuc.

Ţinta cea mai importantă este Universitatea Sorbona din Paris. Tânăra vrea să studieze economia. Dificultăţi de comunicare în Franţa, cu siguranţă nu va avea. Ne-a demonstrat-o chiar în timpul interviului. 

"Sunt pasionată de limba franceză, pentru că este lumea în care trăiesc și motivul pentru care am ajuns la Olimpiada Internațională la Limba Franceză și am obţinut medalia de aur", a mai adăugat eleva.

Camelia studiază limba franceză din clasa a doua. Este îndrăgostită de tot ce înseamnă Franţa - oraşe, cultură şi chiar bucătărie. Acest lucru a ajutat-o şi la Olimpiada Internaţională de Franceză, care a fost organizată în Armenia.

"În momentul în care eram la premiere și s-a spus că locul întâi este Moldova, Saranciuc Camelia, pentru câteva secunde, am rămas pe loc. Trebuia să mă ridic, dar stăteam pe loc și nu-mi venea a crede", a precizat eleva Camelia Saranciuc.

Profesorii Cameliei sunt mândri de rezultatele elevii, iar colegii încearcă să-i urmeze exemplul.

"Întotdeauna, dacă a fost nevoie să se pregătească de o olimpiadă sau de un concurs, mă anunța. Ea este o fată exemplară și perfecționistă și mulți diriginți și-ar dori să o aibă în anturajul lor", a menționat diriginta Cameliei, Lilia Mihalache.

La concursul din Armenia au participat șase elevi moldoveni, care au adus acasă o medalie de aur și două de bronz. Unul dintre ei este şi Patricia Munteanu. Tînăra, la fel ca şi Camelia, visează să facă universitatea într-o ţară francofonă. 

"Dacă mai am încă o șansă ca să plec la anul în Macedonia, pentru că acolo se organizează a patra ediție acolo, sper să reușesc să mă pregătesc bine, ca să reușesc să ating culmile și să obțin aurul", a zis eleva Patricia Munteanu.

Elevii din Moldova au participat la Olimpiada Internațională la Limba Franceză pentru a treia oară.

Lasă un comentariu