Operaţiune de amploare la graniţă. Poliţiştii de frontieră luptă cu transportatorii care mint

Embed:

Operaţiune de amploare la graniţă. Poliţiştii de frontieră au început lupta împotriva şoferilor care transportă ilegal pasageri. Unii conducători auto nu indică în acte destinația reală a călătorilor și reduc, astfel, intenţionat încasările declarate. Câţiva transportatori au fost amendaţi, astăzi, la vama Leuşeni, iar operaţiunea nu s-a trecut fără certuri.

Acest şofer transporta șapte pasageri. În acte el a indicat că merge în România, deşi destinația finală era cu totul alta. 

"A indicat în foaia de parcurs ruta de deplasare Chișinău-Iași-Chișinău, a încasat în casă 3 mii de lei, bonul care era confirmativ. Însa nu avea lista de pasageri şi din discuţiile cu pasagerii s-a stabilit că pasagerii pleacă din Chișinău în Italia în diferite oraşe", a spus şeful de Departament, Poliţia de Frontieră, Andrei Chicu.

Cazul a fost înregistrat de Poliția de Frontieră, aşa că la întoarcerea în ţară șoferul va fi nevoit să achite o amendă de 4.500 de lei. 

Angajaţii de la frontieră au făcut publice imagini operative, surprinse într-o altă zi. În înregistrare se vede cum, în apropierea punctului de trecere, câţiva călători coboară dintr-un microbuz şi urcă în autoturismele care intră în vamă, pentru ca, după controlul vamal și traversarea frontierei, să revină în maxi-taxi. Poliţiştii spun că această schemă este des practicată de transportatorii de pasageri. 

"În cazul cînd se dovedeşte ca persoana cu mijloc de transport de ocazia sau maxi-taxi, taxi presteaza aceste servicii ilegale, evident ca se documentează si persoana acesta si se aplica si dumnealui amenda", a afirmat şeful de Departament, Poliţia de Frontieră, Andrei Chicu.

De la începutul acestei săptămâni, polițiştii de frontieră au amendat aproape 60 de șoferi pentru transportare ilegală de pasageri.

Lasă un comentariu