Optează pentru confort. Moldovenii reveniţi acasă de sărbători iau maşini în chirie

Embed:

Moldovenii care muncesc sau trăiesc peste hotare şi revin în ţară de sărbători aleg tot mai des să închirieze automobile. În perioada sărbătorilor de iarnă, companiile de închirieri auto sunt suprasolicitate, iar administratorii acestora spun că majoritatea clienţilor sunt conaţionalii noştri care vin acasă în vacanţă.

Majoritatea clienţilor optează pentru maşini care au un consum redus. Totuşi, sunt şi din cei care vor să se răsfeţe şi aleg să conducă un bolid, pentru care sunt gata să scoată din buzunare sute de euro pentru o zi.

Eugenia îşi face studiile în Germania, iar de fiecare dată când revine acasă, în Moldova, ia un automobil în chirie pentru a reuşi să-şi viziteze rudele. 

"Nu mereu doresc să apelez la părinţi, deci pentru mine cea mai bună idee este să iau o maşină în chirie cu care pot merge la bunei, pot călători. Prefer să aleg o maşină care este practică, care nu consumă mult, care are patru locuri, un port bagaj încăpător", a spus clienta Eugenia Munteanu.

Administratorii companiilor de închirieri auto susţin că au cele mai multe solicitări în perioada sărbătorilor de iarnă, când rămân fără maşini în garaj.

"Din clienţii noştri pe care îi avem în această perioadă de iarnă sunt foarte mulţi studenţi, care vin de peste hotare pe două, trei săptămâni. Foarte multe persoane care lucrează peste hotare şi vin să îşi viziteze rudele. Avem interpreţi internaţionali care ne vizitează pentru diferite evenimente private şi publice", a menționat directorul companiei de chirie a automobilelor, Nicolae Usatîi.

Turiştii străini, dar şi moldovenii din diasporă, îşi pot rezerva şi achita maşina dorită online. Mai mult, clienţii pot solicita ca automobilul să vină la ei şi nu invers.

"Clientul poate să îşi primească maşina aici la noi la birou sau la aeroport. În caz de clientul are anumite solicitări, să spunem aşa mai deosebite sau personale putem livra maşina în oricare loc din Republica Moldova pentru un cost suplimentar", a mai adăugat directorul companiei de chirie a automobilelor, Nicolae Usatîi.

Preţul pentru închirierea unui autoturism variază în funcţie de model.

Dacă vreți sa va răsfățați, puteți alege un Mercedes Clasa E. Mașina este dotata cu cele mai noi tehnologii, care va vor permite sa călătoriți in siguranta. Mai mult, automobilul este aproape nou si are doar 20 de mii de km la bord. Pentru o astfel de bijuterie pe 4 roți va trebui sa scoateți din buzunar cate 120 de euro pe zi.

Cei care vor o maşină mai economă, pot opta pentru un automobil din seria A, chiria cărora costă de la 60 de euro pe zi. Suma scade zilnic, în cazul în care îl închiriaţi pentru o perioadă mai lungă. Chiria celor mai luxoase maşini ajunge să coste chiar şi peste 500 de euro pentru o zi.

Lasă un comentariu