Optimizări la Parlament! Andrian Candu: Numărul angajaţilor va fi redus cu 40 la sută

Embed:

După reformarea Guvernului a venit şi rândul Parlamentului. Andrian Candu a anunţat, astăzi, că Legislativul va optimiza cu 40 la sută numărul angajaţilor şi va reduce esenţial cheltuielile pentru întreţinerea instituţiei.

"Potrivit scopului pe care ni-l propunem este ca reforma pe care o iniţiem începând de astăzi să aducă optimizare, eficienţă şi transparenţă în tot ceea ce înseamnă instituţia Parlamentului. După anumite calcule, vom face optimizare de cheltuielilor de personal de 40 la sută şi vom face o optimizare de 35 de mln de lei", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Iniţiativa este susţinută de mai mulţi deputaţi.

"Orice restructurare trebuie să aducă beneficii şi dacă această propunere, care ne-a fost înmânată azi, va efincietiza activitatea Parlamentului, în genere, fiindcă vorbim de secretariat, care este o structură, care asigură buna funcţionare a Parlamentului. De ce nu?! O vom susţine", a zis deputatul PLDM, Tudor Deliu.

"Pe de o parte facem anumite economii, pe de altă parte oferim un instrument pentru deputaţi de a fi mai eficienţi în a-şi îndeplini funcţiile, care revin din mandatul pe care-l au", a afirmat deputatul PPEM, Valeriu Ghileţchi.

"Cred că managementul acestei clădiri şi a întregului Parlament era binevenit de a fi pus deja la punct", a menționat deputatul PL, Alina Zotea.

"O susţinem pentru că într-adevăr, vedeţi nivelul de viaţă în ţară. Deci, considerăm că ţara este sărăcită. De ce nu să ne strângem un pic curălile", a zis deputatul PSRM, Oleg Cuciuc.

În prezent, în cadrul Parlamentului activează în jur de 500 de persoane. Din bugetul instituţiei pentru acest an, care constituie peste 127 de milioane de lei, 78 de milioane s-au cheltuit pentru personalul Legislativului.

Lasă un comentariu