Orașul Dondușeni se sufocă în gunoi. De două zile, deşeurile nu au fost evacuate din localitate

Embed:

Orașul Dondușeni se sufocă în gunoi. De două zile deşeurile menajere nu au mai fost evacuate deoarece contractul de prestare a serviciilor încheiat de primărie cu o întreprindere municipală a expirat, iar unul nou nu a fost semnat. Oamenii sunt nemulțumiți de situaţie, însă primarul i-a asigurat că în zece zile problema va fi soluționată.

Directorul întreprinderii municipale spune că nu mai evacuează gunoiul deoarece contractul încheiat cu primăria a expirat încă în luna decembrie, iar autoritățile nu se grăbesc să încheie altul. Mai mult, primăria a acumulat o datorie de peste 200 de mii de lei față de prestatorul de servicii.

"Colectarea deșeurilor fără contract nu mai putem face. Întreprinderea are și așa datorii. Iese că noi facem un beneficiu primăriei care totuși este o încălcare a legislației. Mai mult, lucrătorii noștri nu primesc salarii dar noi facem prestări de servicii pentru primărie, adică facem un ajutor", a spus directorul Apă Canal Donduşeni, Marcel Vrabie.

Oamenii se tem că în câteva zile situația ar putea ieși de sub control și străzile orașului vor fi pline cu gunoi.

Nemulțumiți de felul în care este salubrizat orașul, dar și de tarifele majorate, peste 70 de oameni au venit la primărie pentru a le cere explicații aleșilor locali.

Locuitorii orașului Dondușeni plătesc pentru gunoi câte 15 lei pentru fiecare membru al familiei. Primarul orașului Dondușeni, Ion Belciug, ales pe listele formațiunii Partidului Nostru recunoaște că contractul de salubrizare a expirat încă în luna decembrie, iar el urma să demareze imediat procedura de desemnare a noului prestator de servicii.

"Contractul cu întreprinderea comunală a expirat la sfârșitul anului trecut, de ce nu ați făcut un alt contract?-Da,în decembrie, au avut două luni. Este procedura de 21 de zile de la depunerea documentelor, pe urmă 15 zile de la licitație până la încheierea contractului", a spus primarul oraşului Donduşeni, Ion Belciug.

În urma ultimelor scandaluri de la primăria orașului Dondușeni, trei consilieri au anunțat că părăsesc Formaţiunea Partidul Nostru, care deținea majoritatea mandatelor. Aleșii își vor continua munca în calitate de consilieri independenți. Astfel din opt consilieri, acum formaţiunea a rămas doar cu trei.

Lasă un comentariu