Orașul Dondușeni, terorizat de maidanezi. Patru copii au ajuns la spital după ce au fost mușcați de câinii fără stăpân

Maidanezii sperie locuitorii oraşului Dondușeni. De la începutul anului, nouă persoane, dintre care patru copii au ajuns la spital după ce au fost mușcați de câinii fără stăpân. Autoritățile spun că planifică să construiască un azil pentru animale, doar că deocamdată totul e la nivel de discuție.

Alexandru a fost atacat de o haită de câini când se întorcea de la școală. Copilul, în vârstă de nouă ani, s-a speriat și spune că acum îi este frică să meargă singur pe străzi. 

"Erau șapte câini și unul a sărit la mine. Au început să fugă după mine și m-a mușcat", a spus locuitorul orașului Dondușeni, Alexandru Starii.

"O să-i rămână semn, plus că și frica. Acum un copil e ușor să-l traumezi psihologic. El la mine nu era fricos, venea seara singur acasă. Acum spune că se teme", a spus mama, Mihaela Starii.

Localnicii le cer autorităţilor să soluţioneze problema de urgenţă. 

Funcţionarii din cadrul Primăriei spun că intenționează să construiască un azil pentru animale fără stăpân, doar că deocamdată nu au un proiect și nici bani.

"Un proiect nu există, dar acțiuni au întreprins. S-a discutat situația asta și la ședința Consiliului. Acum căutăm cum de soluționat problema", a menționat viceprimarul orașului Dondușeni, Vitalie Rusu.

Lasă un comentariu