Orașul Luminilor este în doliu. Parizienii comemorează victimele atentatelor din 13 noiembrie 2015

Embed:

Orașul Luminilor este în doliu. Parizienii comemorează astăzi victimele atentatelor din 13 noiembrie 2015. Oamenii au depus flori şi lumânări şi au ţinut un minut de reculegere. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a depus o coroană de flori în cadrul unei ceremonii comemorative desfăşurate lângă Stade de France. 

Pentru a comemora victimele atentatelor, membrii formaţiei Eagles of Death Metal au susţinut un concert în centrul Parisului. Acum doi ani ei erau cei care susţineau un concert pe scena teatrului Bataclan unde atacatorii i-au ținut ostatici pe cei 1.500 de oameni prezenți la spectacol și i-au omorât pe 89 dintre ei.

Solistul trupei susţine că nici până acum nu poate crede că a supravieţuit acestui masacru.

"Este dificil să nu-ţi aminteşti despre oamenii care au plecat, care au fost luaţi de lângă noi. Atunci a murit prietenul nostru Nick Alexander, dar şi alţi numeroşi oameni. Ne este foarte dor de ei", a spus solistul trupei Eagles of Death Metal, Jesse Hughes.

La scurt timp după ce teatrul Bataclan a fost luat cu asalt, câțiva jihadişti au intrat în șase cafenele și au deschis focul asupra clienților.

În atentatele din 13 noiembrie 2015 au fost implicați 15 terorişti. 14 dintre ei și-au pierdut viața în timpul atacurilor și al raidurilor poliției. Singurul supraviețuitor, Salah Abdeslam, a fost capturat abia după patru luni și se află într-o închisoare din Franța. Până acum, el nu a spus nimic despre motivele atentatelor.

Lasă un comentariu