"Ordonanţa este ilegală". Avocaţii lui Dorin Chirtoacă vor să-l ia la întrebări pe Viorel Morari

Embed:

Avocații primarului Capitalei Dorin Chirtoacă solicită anularea documentului prin care a fost începută urmărirea penală pe numele edilului. Ei au contestat, astăzi, dispoziția emisă de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Avocații primarului Dorin Chirtoacă susţin că ordonanța emisă de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, ar fi ilegală.

Potrivit lor, actul a fost emis înainte ca să fie comisă vreo infracțiune, fapt ce ar confirma ilegalitatea acestuia.

Deși astăzi urma să fie examinată solicitarea apărătorilor, ședința a fost amânată.

Asta, deoarece avocații lui Chirtoacă au cerut ca la examinare să fie prezent și Viorel Morari.

De cealaltă parte, procurorul care instrumentează dosarul parcărilor cu plată din Capitală, în care este cercetat Chirtoacă, afirmă că ordonanța de începere a urmăririi penale este legală, iar cererea privind prezența lui Morari la judecată - este nemotivată.

"Această ordonanță a fost emisă contrar prevederilor procesual-penale, deci a fost emisă fara ca se existe o faptă infracțională", a spus avocatul lui Dorin Chirtoacă, Tatiana Iovu.

"În cazul în care cei de la Procuratura Anticorupție știau că urmează să fie aranjată o licitație, de ce nu au venit în ziua licitației să o oprească? De ce de timp de un an și jumătate eu persoanal nu am fost chemat la audieri", a zis primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

De cealaltă parte, procurorul de caz susține că la examinare nu este necesară prezența șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, iar cererea avocaților privind anularea ordonanței este neîntemeiată.

"Luând în considerare că această cauză penală, în care domnul Chirtoacă are statut de învinuit se află în gestiunea mea, eu am tot dreptul să fiu prezent astăzi la examinare. Ședința nu a avut loc,deoarece este un joc al apărării", a afirmat procurorul Dumitru Robu. 

Ședința a fost amânată pentru data de 16 august. Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influenţă și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. Edilul riscă până la 15 ani de închisoare.

Lasă un comentariu