Oscar 2018: Lungmetrajul The Shape of Water a fost desemnat cel mai bun film

Embed:

Lungmetrajul The Shape of Water, regizat de Guillermo del Toro, a fost desemnat cel mai bun film în cadrul celei de-a 90-a ediţii a premiilor Oscar. Pelicula, care relatează despre o poveste de dragoste dintre o femeie de serviciu mută şi o fiinţă amfibie creată în laborator, a fost premiată de Academia Americană de Film cu patru distincţii. 

Pelicula, cu Sally Hawkins în rol principal, a fost premiată la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună scenografie şi cea mai bună coloană sonoră. De altfel, regizorul filmului The Shape of Water, Guillermo del Toro,  a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor.

Iar Francis McDormand a primit distincţia pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. La îndemnul actriţei, femeile nominalizate la toate categoriile s-au ridicat în picioare.

"Aş fi foarte onorată să am alături de mine toate femeile nominalizate în această seară", a spus actrița Francis McDormand.

În acest an, Gary Oldman este cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din Darkest Hour, unde l-a interpretat pe fostul premier britanic Winston Churchill. 

Pelicula Get Out a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu, iar actorii Sam Rockwell şi Allison Janey au primit distrincţiile pentru cei mai buni actori în roluri secundare. Evenimentul s-a desfăşurat la teatrul Dolby din Los Angeles. 

Lasă un comentariu