Paradă de modă în Capitală. Designeri începători au prezentat zece colecţii de haine

Embed:

Paradă de modă mai puţin obişnuită în Capitală. Absolvenţii Facultăţii de Arte Plastice ai Universităţii "Ion Creangă" au susţinut teza de licenţă prezentând cele mai originale colecţii de haine. Designerii au organizat un show după modelul prezentărilor de modă de talie internaţională.

Absolventa Maria Cebotari a prezentat o colecţie de rochii de seară cu elemente inspirate din folclor.

"Toata ideea a venit de la trandafir care este implementat în covoarele noastre tradiţionale moldoveneşti. Eu am decis ca să pun aceasta floare frumoasă într-un stil elegant", a spus absolventa Facultatea de Arte Plastice, Maria Cebotari.

Iar Cristina Melnic s-a inspirat din moda anilor 20 şi din stilul actriţei Marlene Dietrich.

"Colecţia este inspirată din anii 20, este dedicată femeilor puternice. Este pielea naturală, aceasta stofă este netradiţională. În colecţia este abordată tema semetriei şi asimetriei", a spus absolventa Facultatea de Arte Plastice, Cristina Melnic.

Studenţii spun că au muncit aproape un an pentru a pregăti colecţiile.

"Colecţia este inspirată din natură. Asta este primăvara, predomină culorile pastelate. Procesul nu este greu, dar ie mult timp, în jur de un an", a afirmat absolventa Facultatea de Arte Plastice, Alina Moscovsciuc.

Nu au lipsit nici colecţiile pentru bărbaţi.

Profesorii spun că studenţii au obţinut cunoştinţele necesare pentru a munci pe piaţa modei atât în ţară, cât şi peste hotare.

"Ultima vreme, studenţii chiar să străduie să elaboreze vestimentaţie pret-a-porter şi cu scopul de a se vinde, cu scopul de a dezvolta mai departe pe piaţa industriei uşoare", a zis lectorul universitar, Vasile Vozian.

La eveniment au fost prezentate zece colecţii.

Lasă un comentariu