Paradă la Moscova! Zece mii de soldaţi au mărşăluit în Piaţa Roşie

Embed:

Zece mii de militari şi peste 100 de maşini de luptă au defilat, astăzi, în Piaţa Roşie din capitala Rusiei, Moscova, cu ocazia aniversării celor 72 de ani de la victoria împotriva nazismului. În ciuda frigului de afară, mii de oameni au ieşit să admire parada. 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a ratat ocazia de a reaminti lumii că cei care au adus pacea în Europa au fost soldaţii ruşi. 

"Naziştii au lovit crunt Uniunea Sovietică. Dar nu! Nu a existat, nu există şi nici nu va exista o forţă care să poată cuceri poporul nostru", a afirmat reşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Parada de astăzi a fost o adevărată manifestaţie de forţă. Convoiul de maşini blindate a fost deschis de Tancul T-34, simbolul Victoriei. Oamenii au mai putut admira sisteme de rachete S-400. Vremea însă a dat peste cap show-ul aerian. Cele 72 de aparate de zbor nu au mai survolat cerul, aşa cum era preconizat.

La Parada de la Moscova a participat şi preşedintele Moldovei, Igor Dodon. După eveniment, Dodon a depus flori la monumentul soldatului necunoscut împreună cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Aici a răsunat imnul Moldovei. 

Parade au fost organizate în 28 de oraşe din Rusia. În Sankt Petersburg, au mărşăluit patru mii de soldaţi. Aici oamenii au putut admira şi avioanele militare.

Potrivit portalului RBK, autorităţile din Rusia au cheltuit pentru organizarea evenimentului jumătate de miliard de ruble, echivalentul a opt milioane de euro. 

Lasă un comentariu