Parcul Valea Trandafirilor din Capitală va fi iluminat cu LED-uri! Consumul de energie va fi semnificativ mai mic

Embed:

Parcul Valea Trandafirilor din Capitală va fi iluminat de sute de LED-uri, până la sfârşitul acestui an. Municipalitatea a alocat în acest sens şase milioane de lei. Autorităţile spun că investiţia va fi recuperată, pentru că noile corpuri de iluminat vor fi mai economice decât becurile clasice.

Oamenii spun că le este frică să treacă prin parc după lăsarea serii. 

Municipalitatea a alocat şase milioane de lei pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de iluminat public din parcul Valea Trandafirilor.

"Este preconizată montarea cablulului subteran, undeva circa 7 kilometri, şi circa 350 de felinare. Sunt piloni cu un felinar, şi sunt piloni cu două felinare", a spus directorul întreprinderii Lumteh, Nicolae Vereșco.

Corpurile de iluminat vor fi importate din Italia, iar consumul de energie va fi mai mic.

"Fiecare corp de iluminat are posibilitatea reglării fluxului de lumină. Ceea ce va duce respectiv şi la economia energiei electrice", a zis inginerul proiectant Vasile Bîrsan.

Responsabilii de la Lumteh spun că lucrările vor demara la începutul primăverii.

"În luna martie o să înceapă lucrările, pentru ca în luna martie deja ca la sfârşti de an, iluminatul deja să fie făcut. Undeva prin septembie, octombrie, noiembrie, maximum cred aşa", a afirmat directorul întreprinderii Lumteh, Nicolae Vereșco.

Anul trecut, o alee din parcul Valea Trandafirilor a fost iluminată cu sprijinul financiar al unei companii din Turcia. Un alt proiect care va fi pus în aplicare în 2018 de Lumteh este iluminarea decorativă a Porţilor Oraşului. Valoarea proiectului este de un milion de lei. Banii vor fi alocaţi din bugetul municipal.

Lasă un comentariu