Parcul Valea Trandafirilor din Chișinău va fi modernizat. Când vor începe lucrările de reparație și cât vor costa acestea

Embed:

Parcul Valea Trandafirilor din Capitală va fi modernizat. Municipalitatea a anunţat că intenţionează să ilumineze zona, să repare trotuarele şi chiar să amenajeze piste pentru biciclişti. Lucrările vor costa aproape 14 milioane de lei. Vestea i-a bucurat pe locuitorii Capitalei, care spun că vor putea să se plimbe în parc şi pe timp de noapte. 

Parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica a fost amenajat în anul 1970, iar de atunci aici nu s-a mai făcut nicio schimbare. Actuala conducere a primăriei a cerut ca zona să fie modernizată, iar lucrările ar putea începe deja în această primăvară.

În scurt timp, Parcul Valea Trandafirilor din Capitală, una dintre cele mai mari zone verzi din oraş, va fi reabilitat. Autorităţile municipale şi-au propus să repare aici aproape 6 kilometri de trotuar, să amenajeze 4 kilometri de pistă pentru bicilişti şi să instaleze 300 de piloni pentru a ilumina parcul.

"Utilizarea corpurilor de iluminare performante care să asigure calitatea şi optimizarea consumului de energie electrică. Se propune de a alege stâlpi cu design oarecare, de a elimina cablarea aeriană", a spus inginerul proiectant Igor Ionel.

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut ca lucrările să fie efectuate în cât mai scurt timp.

"Lucrările să nu se întindă la nesfârşit, să fie termenul clar stabilit în acord când va fi semnat şi să fie penalizată compania în cazul în care nu se respectă acest termen. Mai mult ca atât, contractul nu se achită până nu se execută lucrările", a menționat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Locuitorii Capitalei salută iniţiativa municipalităţii. Cei care obişnuiesc să se plimbe în parc spun că le este teamă să vină aici seara şi în timpul nopţii.

Acest bărbat spune că se plimbă cu bicicleta în parc aproape în fiecare zi, iar lipsa pistelor pune în pericol nu doar siguranţa sa, dar şi a pietonilor. 

Lucrările de modernizare a parcului vor costa municipalitatea 13,7 milioane de lei. 

Lasă un comentariu