Părinții lui Charlie Gard mai au la dispoziție 48 de ore pentru a aduce dovezi că există șanse ca viața copilului lor să poată fi salvată

Embed:

48 de ore! Atât au la dispoziţie părinții lui Charlie, bebelușul bolnav din Marea Britanie, pentru a aduce dovezi în instanţă că există un tratament experimental, care-l poate salva pe micuţ. Decizia a fost luată de un magistrat al Curții Supreme de la Londra, care a reexaminat cazul, după ce, anterior, a interzis transportarea copilului în străinătate.

Zeci de oameni, printre care şi copii, s-au adunat în fața Curții Supreme de la Londra, pentru a susține familia lui Charlie. Judecătorul Nicholas Francis, care a decis să le permită părinților să facă o ultimă încercare pentru a-și salva fiul, este cel care, iniţial, le-a interzis să transporte copilul în Statele Unite.

El a reexaminat cazul, după ce părinții lui Charlie au iniţiat o petiție şi au strâns peste 350 de mii de semnături, iar povestea bebelușului a ajuns în atenția președintelui american, Donald Trump, şi a lui Papa de la Roma. 

"În 13 iulie, părinții lui Charlie vor trebui să aducă dovezi în fața instanței că există un tratament care îl poate salva. Doar aşa vor primi permisiunea ca bebeluşul să fie transportat în SUA sau în Italia, unde va beneficia de un tratament revoluționar", a declarat reprezentantul părinților lui Charlie, Alasadair Seton-Marsden. 

Un spital din Vatican a anunţat că are un tratament experimental, care l-ar putea ajuta pe micuț.

Anterior şi reprezentanţii unui spital din Statele Unite au spus că sunt dispuşi să trimită medicamente la clinica în care este internat copilul. Magistraţii au interzis, însă, transportarea lui, deoarece medicii britanici susțin că bebeluşul nu mai poate fi salvat. Mai mult, ei intenționau să-l deconecteze de la aparate, însă procedura a fost amânată.

Charlie Gard, în vârstă de numai 11 luni, suferă de o boală genetică extrem de rară. El nu aude, nu vede şi nu se poate mişca sau înghiţi.

Lasă un comentariu