Parlamentul şi Guvernul şi-au anunţat priorităţile comune pentru anul 2018

Embed:

Parlamentul şi Guvernul şi-au anunţat priorităţile pentru anul 2018, în cadrul primei şedinţe comune din acest an, care a avut loc ieri. Şeful legislativului, Andrian Candu, a declarat că anul curent va fi unul dificil, deoarece va începe campania electorală şi ar putea exista unele provocări.

"Este un an dificil electoral din punct de vedere a dezbaterilor politice, dar noi vom reuși cred, domnule prim-ministru, în așa fel încât să ne detașăm de lupta și concurența electorală și atât Guvernul, cât și Parlamentul să acorde suportul necesar pentru a implementa cele mai bune practici", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Totodată, premierul Pavel Filip a reiterat că Guvernul pe care îl conduce nu va participa în campania electorală.

"Pe primul plan am pus acțiunile care se regăsesc pentru a primi asistența macrofinanciară. Ne-am propus ca în sesiunea aceasta să fie aprobate și condiționalitățile pentru tranșa a doua și tranșa trei", a menționat prim-ministrul, Pavel Filip.

Guvernanţii şi-au propus să elaboreze şi să aprobe Legea bugetului de stat pentru 2019 în prima jumătate a acestui an. Anunţul a fost făcut de către ministrul finanţelor, Octavian Armaşu.

"Noi ne-am propus ca scop să venim cu Legea Bugetului pentru anul 2019 în această sesiune de primăvară vară. Ne-am propus ca scop să o aprobăm în Guvern la începutul lunii iunie, asta pentru ca Parlamentul să reuşească să o adopte", a afirmat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase şi-a prezentat priorităţile pentru anul 2018 şi a vorbit despre faptul că modificarea frecventă a legislaţiei creează dificultăţi.

"Avem o problemă în acest sens, legislaţia se modifică mult prea des.Afectează domnule preşedinte această frecvenţă nu doar securitatea raporturilor juridice, dar afectează şi stabilitatea instituţională. Ar fi excelent dacă Parlamentul ar manifesta o anumită rigiditate în acest sens în operarea modificărilor", a declarat ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase.

"Am să încep intervenţia mea prin a-l susţine pe domnul ministru Tănase.Cu vreo doi ani în urmă de la tribuna Parlamentului am chemat colegii deputaţi să nu venim cu iniţiative în cea ce priveşte modificarea la Coduri", a declarat deputatul Raisa Apolschi.

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a declarat că una dintre priorităţile instituţiei pe care o conduce este reformarea Codului Educaţiei.

"La domeniul Educaţiei avem proiectul de lege care prevede modificarea şi completarea Codului Educaţiei", a afirmat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

În timpul şedinţei, şeful Legislativului s-a arătat nemulţumit de unele greşeli din manualele elevilor.

"Noi vedem multe cazuri şi interesante texte în manualele copiilor, mai ales ultima chestie cu mama plecată peste hotare, asta e frumos", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Toate manualele au fost aprobate trebuie să recunosc în perioada mandatului doamnei Maiei Sandu", a menționat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

"Poate ar fi cazul la următoarele audieri să o chemăm şi pe Maia Sandu şi să ne citească un text", a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Dacă o să fie liberă de la flash-moburi", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Parlamentul și Guvernul se întrunesc în ședință comună la începutul sesiunilor parlamentare.

Lasă un comentariu