"Partidul Nostru" acuză: Preotul din orașul Iargara că ar fi depus mărturii false împotriva primarului localității

Embed:

Membrii formațiunii "Partidul Nostru", condusă de Renato Usatîi, acuză preotul din orașul Iargara, raionul Leova, care a fost atacat de două ori în stradă, că ar fi depus mărturii false împotriva primarului localității. Ei susțin că pe numele edilului Eugeniu Mustaf a fost deschis pe nedrept un dosar penal pentru tentativă de omor.

Poliţia afirmă că părintele Valeriu Pistrui a fost atacat în stradă de o persoană necunoscută, care l-a lovit în regiunea capului cu un obiect dur. Preotul a declarat că totul ar fi fost pus la cale de primarul oraşului Iargara. De partea cealaltă, edilul Eugeniu Mustaf susține că slujitorul Domnului ar încerca să îi strice imaginea intenționat.

"Îmi pare foarte rău că puterea de sus încearcă și este un păcat prin biserică, prin preot să se facă așa prostii", a spus primarul oraşului Iargara, Eugeniu Mustaf.

Primarului i-a sărit în apărare Dmitri Ciubașenco, vicepreședintele formațiunii "Partidul Nostru" din care face parte edilul. Ciubașenco a declarat că va cere Mitropoliei să ia măsuri în privința părintelui Valeriu Pistrui.

"Acest preot nu crede în Dumnezeu. Vreau să mă adresez către mitropolitul Vladimir şi către episcopul Anatolie să atragă atenţia la astfel de preoţi care dau de ruşine Biserica Ortodoxă", a afirmat vicepreşedintele "Partidului Nostru", Dmitri Ciubașenco.

În replică, slujitorul bisericii a declarat că acuzațiile nu sunt fondate. Preotul spune că nu ştie cine l-a lovit în stradă, dar afirmă că aceste probleme au început după ce ar fi refuzat să semneze nişte acte, care ar confirma faptul că Fundaţia lui Renato Usatîi, liderul formaţiunii "Partidul Nostru" din care face parte primarul de Iargara, a donat bisericii din localitate bani.

"De ce îmi știrbează ei toată imaginea cu prostiile acestea a lor? Cum preotul nu a vrut să intre cu dânșii în cârdășie la spălare sau la înșelăciune sau altceva, preotul e hoț, preotul nu știu ce acolo. Problema este de la documentele acestea", a spus preotul din orașul Iargara, Valeriu Pistrui.

Și locuitorii din Iargara susțin că preotul Valeriu Pistrui ar fi fost terorizat de primarul oraşului.

În noiembrie anul trecut, în ziua în care Iargara a sărbătorit hramul localităţii, reprezentanţii fundaţiei lui Renato Usatîi au anunţat public că oferă 100 de mii de lei pentru reparaţia bisericii din oraş. Preotul şi localnicii afirmă, însă, că, până în prezent, lăcaşul nu a primit niciun ban.

Lasă un comentariu