PAS trişează! Jurnalistul Cristian Tabără şi-a cerut scuze de două ori

Embed:

Reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate trişează atunci când spun că au decis să blocheze accesul echipei Prime TV la Congresul formaţiunii pentru că aşteaptă scuze de la Publika TV, pentru publicarea, din greşeală, a unei fotografii trucate.

Cristian Tabără, realizatorul unui talk-show la acest post tv, şi-a prezentat public scuzele deja de două ori. Mai mult, jurnalistul a declarat, aseară, că este gata să facă acest lucru şi a treia oară. Pe de altă parte, Maia Sandu încă nu şi-a cerut scuze de la Prime TV, aşa cum au somat-o analiştii politici, care au condamnat acţiunile nedemocratice ale conducerii PAS.

"Înţeleg aşadar din ceea ce a fost declarat public că atât Pas atât şi conducătorul acestui partid doamna Maia Sandu aşteaptă scuze publice din partea mea pentru gafa pe care am comis-o în urmă cu câteva ediţii la emisiunea fabrika în sezonul trecut. Am mai făcut-o la vreo două sau trei zile mai târziu după. Constat însă în continuare că se aşteaptă scuze publice din partea mea. Sunt de acord să ofer scuze publice doamnei Maia Sandu cu rugămintea ca domnia sa la rândul ei să accepte invitaţia de a veni în această emisiune să ne privim ochi în ochi", a afirmat analistul media, Cristian Tabără.

Anterior, purtătorul de cuvânt al PAS, Cristina Bujor, a declarat pentru portalul de ştiri "media-azi" că jurnaliștii Prime TV nu vor avea acces la evenimentele partidului, atâta timp cât Publika TV nu-și va cere scuze pentru publicarea, în cadrul unei emisiuni, a unei poze trucate de la o conferinţă organizată de PAS. Astfel, colegii de partid ai Maiei Sandu au ignorat faptul că jurnalistul Publika TV, Cristian Tabără, şi-a cerut scuze public, chiar în cadrul aceleeaşi emisiuni, după ce a realizat că fotografia a fost trucată de către un site de satiră.

"Se pare că ne-am lăsat păcăliți, am căzut în capcană și trebuie să recunosc că s-a întâmplat asta. Fotografia pe care am arătat-o până la urmă s-a dovedit a fi o fotografie trucată. Ne-am păcălit așa că îmi retrag afirmațiile cu privire la ea și la fel se pare că și trimiterea care am făcut-o la jurnal.md de fapt era trimitere la un link care era de satiră și umor și care m-a păcălit", a spus analistul media, Cristian Tabără.

Cristian Tabără şi-a cerut, din nou, scuze a doua zi.

"Am făcut corecțiile necesare. Cu toate astea, deși n-a solicitat dreptul la replică, nici doamna Maia Sandu, nici PAS nu a contactat, în schimb au reacționat dur, violent, cu acuze cu scoatere din context. Au neglijat în totalitate faptul că mi-am asumat greșeală, mi-am cerut scuze și am retractat public", a zis analistul media, Cristian Tabără.

Amintim că pe 10 septembrie, conducerea PAS, mai exact preşedintele Maia Sandu şi secretarul partidului, Igor Grosu, au interzis accesul jurnaliştilor PRIME la congresul formaţiunii.

În urma acestui incident, organizaţiile de media au condamnat acţiunile partidului şi şi-au exprimat îngrijorările în legătură cu aceste interdicții, care contravin principiilor democratice. Acestea au făcut apel către formațiunile politice să manifeste mai multă deschidere în relațiile cu presa.

De asemenea, unii comentatori politici şi experţi în comunicare au calificat atitudinea PAS drept o greşeală gravă, care aminteşte de practicile unui partid totalitar.

Lasă un comentariu