Pasajele subterane din Capitală, care se află într-o stare deplorabilă, vor fi renovate

Embed:

Pasajele subterane din Capitală, care se află într-o stare deplorabilă, vor fi renovate. Autorităţile municipale promit să repare capital, în acest an, cinci galerii pietonale. Muncitorii au început deja lucrările la pasajul din preajma Spitalului Municipal numărul unu, după ce mai mulţi locuitori ai Chişinăului au făcut reclamaţii, fiind indignaţi de mizerie.

Puţini locuitori ai oraşului se încumetă să treacă prin pasajul de lângă Spitalul Municipal numărul unu. Iluminatul lipseşte cu desăvârşire, iar scările sunt un real pericol pentru pietoni.

Lucrările de reabilitare a pasajului au demarat ieri. Muncitorii au început să repare scările ruinate şi urmează să renoveze reţeaua de canalizare. 

Cel puţin jumătate dintre pasajele subterane din Capitală necesită renovare. Tunelul pietonal din preajma Gării de Sud a fost construit acum patru decenii şi nu a fost reparat capital niciodată. Pietonii ocolesc această galerie şi preferă să traverseze strada prin locuri nepermise. Astfel, îşi pun viaţa în pericol. 

Autorităţile afirmă că, în 2018, vor fi reparate două pasaje subterane de pe bulevardele Dacia şi Traian, unul care se află pe strada Constantin Negruzzi și altele două de pe șoseaua Hâncești. Lucrările vor costa 1,4 milioane de lei.

"Noi considerăm că o renovare capitală este necesară și trebuie să fie făcută calitativ, vorbesc aici de materiale calitative, care vor avea un termen de exploatare de zeci de ani. Sunt sigur că vom face rost de mijloace financiare. Avem alte capitole unde poate vom avea economii pe anumite categorii de lucrări", a spus șeful interimar al Direcției de Transport Chișinău, Vitalie Cebotari.

În Capitală sunt 18 pasaje subterane. Majoritatea au fost construite în perioada sovietică.

Lasă un comentariu