Pasajul subteran de pe Viaduct va fi renovat. Acesta va avea scări şi pereţi din granit şi platforme mecanice pentru persoanele aflate în scaune cu rotile

Embed:

Subterana de pe Viaductul din Capitală va fi renovată pentru prima dată în ultimii 40 de ani. Potrivit proiectului, care a fost prezentat la şedinţa de astăzi a Primăriei, pasajul va avea scări şi pereţi din granit şi platforme mecanice pentru persoanele aflate în scaune cu rotile. Lucrările de modernizare vor costa aproximativ patru milioane de lei şi vor începe deja în această primăvară.

Pasajul subteran din apropierea Spitalului Clinic Municipal nr. 1 a fost construit în anii 1980 şi de atunci nu a fost renovat capital niciodată. 

Pasajul subteran de pe Viaduct, unul dintre cele mai aglomerate din Capitală, este o adevărată capcană pentru pietonii care au nevoie să traverseze aici strada. Scările sunt aproape distruse, iar pe alocuri chiar lipsesc. Mai mult, pe timp de noapte, subterana nu este iluminată corespunzător.

Reprezentanţii Primăriei au anunţat că, în viitorul apropiat, subterana va fi practic reconstruită. Scările şi pereţii vor fi refăcuţi din granit, iar sistemele de canalizare şi iluminare vor fi schimbate. De asemenea, pasajul va avea copertine din sticlă.

Locuitorii Capitalei susţin că pasajul trebuie reparat cât mai curând.

Valoarea proiectului se ridică la aproape patru milioane de lei. Pentru a acoperi o parte din cheltuieli, municipalitatea intenţionează să încheie un parteneriat public privat cu compania care a construit un centru comercial in apropierea pasajului subteran.

Lasă un comentariu