Patru moldoveni, reținuți de Poliție. Ar fi furat un microbuz care aducea colete de peste hotare

Embed:

Poliţia a reţinut patru suspecţi care ar fi furat la începutul lunii aprilie un microbuz ce aducea colete din Italia. Tinerii au între 20 şi 23 de ani şi învaţă la facultatea de Drept a unei universităţi din Capitală. 

Potrivit poliţiei, tinerii reţinuţi nu au antecedente penale. În timpul percheziţiilor, la domiciliile lor au fost găsite unele dintre obiectele furate din microbuz, dar şi staţii radio portabile, bani, un pistol şi un obiect pentru utilizarea drogurilor.

"Persoanele au fost reţinute pentru 72 de ore iniţial, ulterior acestora le vor fi atribuite calităţile procesuale de învinuiţi. Se efectuează acţiuni ce ţin de identificarea eventual a altor persoane care ar avea tangenţe", a spus procurorul Hânceşti, Ovidiu Scutelnic.

Persoanele reţinute sunt bănuite şi de implicarea în alte jafuri ce s-au produs în raionul Hânceşti.

"Luăm în calcul că ei pot să aibă atribuţii la săvârşirea altor crime pe teritoriul Republicii, de asemenea atacuri tâlhăreşti. Sunt doi din Hânceşti, din Teleneşti este o persoană şi una din Chişinău", a zis şeful Direcţiei Combaterea Crimelor Grave, INI, Igor Zglavuță.

În data de cinci aprilie, patru necunoscuţi ce purtau cagule l-au ameninţat şi l-au bătut pe şoferul unui microbuz ce aducea colete din Italia şi care tocmai se oprise în satul Buţeni pentru a-i transmite uinei femei un pachet. Agresorii au fugit cu microbuzul plin cu genţi.

Ulterior, polițiștii au găsit maşina abandonată lângă localitatea Fundul Galbenei, raionul Hânceşti. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la zece ani de închisoare.

Lasă un comentariu