Patrupezi în dar. Doi ciobăneşti germani vor păzi hotarele Moldovei

Embed:

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi-a completat astăzi efectivul. Ghera şi Turbo sunt doi patrupezi din Letonia care vor avea grijă de hotarul țării noastre. Noii colaboratori sunt doi ciobăneşti germani, care vor fi instruiţi cum să depisteze persoanele care vor să traverseze ilegal frontiera.

Timp de jumătate de an patrupezii vor fi antrenaţi zilnic de doi specialişti.

"Într-adevăr este noul prieten cu care voi pleca în serviciul supraveghere și control al frontierei de stat. Pe toți i-am primit de mici. Îi creștem, îi învățăm. Până la un an de zile îi facem cercetare, facem lucrul pe urme", a spus dresorul Vasile Vîrlan.

"Cu dânsul prima zi astăzi. E ca un membru al familiei. În fiecare zi, patru ore, șase ore depinde de timpul care este afară. Ei o să lucreze pe urmă", a zis dresorul Sergiu Viscon.

Polițiștii de frontieră au primit în dar și echipamente speciale pentru patrupezi. Acestea îi vor ajuta să prindă mai uşor infractorii.

"Avem camera video, care se plasează pe hamul câinelui, pe corp sau chiar pe capul câinelui. Scopul este de a lansa câinele la distanță adică control la distanță cu câinele.La fel avem așa dispozitiv pentru pregătirea cățeilor pentru depistarea și indicarea unei surse, în special pentru câinii care vor fi pregătiți pentru antitabac, droguri", a afirmat şeful Centrului Chinologic al Poliţiei de Frontieră, Andrei Teut.

Cei doi câini de pază au fost donaţi de către Ministerul leton de Interne, în cadrul unui proiect iniţiat încă 2005.

"Acești patrupezi sunt foarte importanți pentru serviciul chinologic și în special pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Din momentul recepționării a acestor patrupezi, după o scurtă perioadă de training, aceștia vor asigura la frontiera verde a Republicii Moldova", a spus şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari.

În prezent, Poliţia de Frontieră are peste 80 de câini dresaţi.

Lasă un comentariu