Pavel Filip: Ajutorul Uniunii Europene este important pentru Moldova

Embed:

Prim-ministrul Pavel Filip este încrezător că Parlamentul European va aproba oferirea asistenței macro-financiare în valoare de 100 de milioane de euro Moldovei. Premierul mai spune că prima tranșă ar putea ajunge până la sfârșitul acestui an. Pavel Filip constată că majoritatea impedimentelor privind alocarea finanțării europene sunt din interiorul țării.

"Dacă o să urmăriţi familia politică din Uniunea Europeană care face această declaraţie, o să înţelegeţi cine solicită acest lucru din interiorul Republicii Moldova. Guvernul Republicii Moldova se poate descurca şi fară  aceşti bani, dar banii sunt importanţi pentru oamenii noştri. Sunt sigur că şi cei de la Parlamentul European sunt oameni raţionali şi pot face diferenţa dintre apeluri politice si activitatea instituţională", a spus prim-ministrul, Pavel Filip.

Potrivit lui Filip, Guvernul nu-şi poate realiza toate proiectele şi din cauza opoziţiei parlamentare care caută intenţionat motive pentru a bloca activitatea cabinetului de miniştri. Pavel Filip, crede că în aşa mod, deputații din opoziție, vor să-și ascundă lipsa de activitate și inițiative în Parlament.

"Sunt populiste, lor le place show-urile politice. O să vedeţi că mai vin şi cu moţiuni simple împotriva miniştrilor. Eu cred că este o tentativă de a mai opri Guvernul din lucru", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

Reacţia premierului vine ca răspuns la iniţiativa socialiştilor de a înainta o moţiune de cenzură. PSRM nu are însă suficiente voturi pentru a o înregistra în parlament şi speră să convingă deputaţi din alte fracţiuni să-i suţină.

Până acum, deputații din opoziția parlamentară au depus două moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Pavel Filip. În luna iulie a anului trecut, moțiunea depusă de coaliția PSRM – PLDM – PCRM a picat, pentru că inițiativa a fost votată de doar 30 de deputați, mai puțini decât au semnat documentul.

Iar în luna octombrie a anului trecut, moțiunea împotriva Guvernului Filip nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum, când la ședință s-au prezentat doar 47 de deputați.

Până acum, socialiștii au depus 13 moțiuni simple împotriva miniștrilor Guvernului Filip, însă toate au picat.

Lasă un comentariu