Pavel Filip efectuează o vizită oficială în Belarus. Şeful Guvernului de la Chişinău a avut la Minsk o întrevedere cu omologul său Andrei Kobeakov

Embed:

Premierul Pavel Filip efectuează o vizită oficială în Belarus. Şeful Guvernului de la Chişinău a avut la Minsk o întrevedere cu omologul său Andrei Kobeakov. Cei doi au discutat despre relațiile bilaterale și proiectele comune. 

Premierul Pavel Filip a declarat în cadrul întrevederii cu omologul său din Belarus că Republica Moldova își dorește creşterea numărului de întreprinderi cu capital mixt, subliniind că în acest sens țara noastră oferă o serie de avantaje investitorilor străini. La rândul său, premierul de la Minsk, Andrei Kobeakov, menţionat că Republica Belarus este deschisă pentru intensificarea relațiilor economice și comerciale cu Republica Moldova.

La Minsk, premierul moldovean Pavel Filip a participat şi la Forumul de afaceri moldo-belarus. În cadrul evenimentului, Pavel Filip a declarat că Republica Belarus este unul dintre principalii parteneri comerciali ai țării noastre.

Totodată, potrivit lui, volumul schimburilor comerciale moldo-belaruse a crescut cu peste 10%, în perioada ianuarie - septembrie 2017, și urmează să ajungă la 200 de milioane de dolari, până la finele anului curent.

"În Republica Moldova funcţionează peste 80 de întreprinderi cu capital din Belarus. Cred că acesta este doar începutul de oarece noi facem tot posibilul să devenim cât mai atractivi pentru cei care vor să facă investiţii în Republica Moldova. Suntem ferm convinşi că avem perspective mari în relaţiile noastre. Şi este un mare potenţial de dezvoltare", a afirmat premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Pavel Filip a vorbit şi despre măsurile pe care ţara noastră le întreprinde pentru a îmbunătăți condițiile de activitate a oamenilor de afaceri.

La rândul lor, reprezentanții Guvernului de la Minsk, dar și oamenii de afaceri din Belarus au declarat că sunt interesați de colaborarea cu țara noastră.

"De fiecare dată vedem progrese semnificative în relaţiile comercial-economice, culturale, umaniste. Şi vă sunt recunoscător că într-o perioadă atât de scurtă aţi organizat o astfel de delegaţie. Din partea Republicii Belarus au răspuns apelului mai mult de 90 de întreprinderi de stat", a declarat vicepremierul Republicii Belarus, Mihail Rusîi.

"Îmi doresc foarte mult la acest forum să atrag investiţii şi anume ceea ce este legate de producere în municipiul Hânceşti. Şi multe alte lucruri, care de comun acord cu forumul care-l vom avea astăzi să găsesc acele soluţii ca să deschidem acest parc industrial la Hânceşti", a spus primarul oraşului Hînceşti, Alexandru Botnari.

Mâine, premierul Pavel Filip se va întâlni cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko și va participa la Reuniunea Șefilor de Guvern ai statelor membre ale inițiativei Central-Europene.

Lasă un comentariu