Paznici noi la frontieră. 60 de elevi din raionul Cahul au patrulat la granița moldo-română

Embed:

Peste 60 de elevi din raionul Cahul au lipsit pentru o zi de la ore, întrucât au patrulat la graniţa moldo-română. Împreună cu poliţiştii de frontieră, tinerii au patrulat pe apă şi pe uscat, și au verificat autoturismele care au ieşit sau au intrat în ţară.

Prin acest eveniment, conducerea Poliției de Frontieră şi-a propus să atragă voluntari care să ajute angajaţii instituţiei să păzească hotarele ţării.

Elevii au fost împărțiți în trei grupuri, iar primul a patrulat pe râul Prut.

"Cu barca este foarte bine de a vedea unde s-a schimbat sectorul, unde sunt tentative de trecere, unde pot avea acces persoanele de a trece mai ușor frontiera de stat", a spus poliţistul de frontieră, Ion Pitihașnîi.

Cel de-al doilea grup a patrulat pe jos lângă frontiera moldo-română.

În cadrul evenimentului, tinerii au făcut cunoştinţă cu un câine-poliţist şi au avut posibilitatea să ţină în mâini armele şi echipamentele poliţiştilor de frontieră.

Conducerea instituţiei şi-a propus, astfel, să atragă voluntari care să patruleze hotarele ţării alături de poliţiştii de frontieră.

"De la ei așteptăm informații și discuții atunci când pe linia frontierei sau în localitățile adiacente frontierei observă oameni suspecți, mașini suspecte. Orișice cetățean de bună credință poate fi voluntar", a menționat şeful adjunct al Poliţiei de Frontieră, Veaceslav Garștea.

Acțiuni similare au fost organizate și la vămile din Costești, Ștefan Vodă și Ungheni. În cadrul Poliţiei de Frontieră activează aproximativ 3.200 de angajaţi, iar alte aproape 300 de locuri sunt vacante.

Lasă un comentariu