PDM, despre președintele țării. Declaraţiile lui Dodon contravin părerii moldovenilor

Embed:

Declarațiile făcute de şeful statului, Igor Dodon, la Sankt Petersburg împotriva politicii externe a Moldovei contravin viziunii Guvernului, Parlamentului, dar și a majorității cetățenilor. De această părere este purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, care a menţionat că deja s-au văzut beneficiile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, semnat în 2014, dar și susținerea partenerilor externi.

"S-a constatat și noi am văzut foarte clar că președintele Republicii Moldova folosește orice ocazie atunci când, orice ocazie oportună în viziunea dumnealui de a se expune împotriva vectorului politicii externe al Republicii Moldova", a spus purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

La Forumul Economic de la Sankt Petersburg de acum cinci zile, Igor Dodon a criticat semnarea Acordului de Asociere și a declarat că acțiunile Guvernului de la Chișinău sunt antiruse. În luna aprilie, șeful statului a semnat un acord prin care țara noastră a obținut statutul de observator al Uniunii Economice Euroasiatice. Ulterior, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că documentul semnat nu are valoare juridică.

Lasă un comentariu