PDM marchează astăzi 21 de ani de la fondare. Formaţiunea are cei mai mulţi deputaţi şi aleşi locali

Embed:

Partidul Democrat, una dintre cele mai longevive formaţiuni politice din ţară, marchează, astăzi, 21 de ani de la fondare. Dacă pe parcursul celor două decenii partidul a fost ba în opoziţie, ba în coaliţii de guvernare, acum PDM este considerat principala forţă politică din Moldova.

Formaţiunea are cei mai mulţi aleşi locali din ţară şi cei mai mulţi deputaţi în Parlament. Liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, le-a mulțumit membrilor echipei pentru susținere și încredere şi a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ despre acţiunile formaţiunii.

La ședința Parlamentului au răsunat felicitări la adresa membrilor Partidului Democrat. Primul președinte al formațiunii, Dumitru Diacov, a ţinut un discurs.

"Este o zi istorică pentru Partidul Democrat şi mă gândesc că e o zi importantă şi pentru toată ţara. Vreau să felicit toţi membrii PD, mai ales acei care au stat la baza creării lui şi vreau să felicit actualii membrii, membrii conducerii. Le doresc succes, sănătate şi să muncească zi şi noapte pentru binele patriei", a spus deputatul PDM, Dumitru Diacov.

"Felicitări pentru perioada de 21 de ani, probabil puţine sunt sau chiar deloc partide în Republica Moldova care se pot bucura de vechimea pe care o are PDM. Domnule Diacov, vă felicităm şi pe dumneavoastră în mod special pentru că aţi stat ca şi fondator la baza acestui partid", a menționat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Astăzi, fracţiunii parlamentare a democraţilor i s-a alăturat încă un deputat. Este vorba despre parlamentarul neafiliat Aliona Babiuc, care a intrat în Legislativ pe listele PCRM.  Astfel, fracțiunea democrată numără acum 42 de deputați.

PDM şi-a asumat guvernarea în ianuarie 2016, iar printre realizările anunţate de democraţi se numără creşterea economică, majorarea plăţilor sociale, implementarea mai multor reforme şi îmbunătăţirea relaţiilor cu partenerii de dezvoltare. 

Lasă un comentariu